Cikk keresés:    

Vasárnap a Vasas U15-ös csapata lett a bajnok

2023. 05. 28., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szombaton a diák I-eseknél az ESMTK, vasárnap az U15-ösök között pedig a Vasas SC nyert szabadfogású csapatbajnokságot.

Mint arról korábban már beszámoltunk, május utolsó hétvégéjén két rangos utánpótláskorú csapatbajnokságnak is otthont adott a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok.

A szombati diák I-es csapatversenyhez képest valamivel kevesebb, összesen tizenkilenc szakosztály képviseltette magát a serdülőkorúak viadalán. Az előcsatározások néhány csapattalálkozón hoztak csak fölényes diadalokat, végül azonban a Vasas és a Kiskunfélegyháza mérkőzött meg egymással a fináléban.

A bajnoki címet aztán az angyalföldiek szerezték meg, miután 29-18-ra jobbnak bizonyultak a félegyháziaknál, míg korábban az OSBK-t (29-20), a Ferencvárost (23-20) és a Ceglédet (27-21) is legyőzték Pesterzsébeten.

A dobogó harmadik fokát a házigazda ESMTK foglalta el, miután a vigaszágon három csapattalálkozót is megnyert, majd a bronzcsatában is diadalmaskodni tudott a Csepeli BC-vel szemben.

Bajnokcsapat: Vasas SC (Versenyzők: Vékás-kovács Vendel, Láng Vince, Cser Dávid, Pécsi Szebasztián, Tasnádi Mátyás, Bakosi Bálint, Koczán Barnabás, Kurucz Benedek, Szigeti Krisztián, Cser Dániel, Fehér Lőrinc.)
2. Kiskunfélegyházi BSE
3. ESMTK
4. Csepeli BC
5. Ceglédi VSE
6. Csepel TC

A helyosztók végeredményei:
Döntő: Vasas SC – Kiskunfélegyházi BSE 29-18
Bronzmérkőzés: ESMTK – Csepeli BC 27-10
Ötödik helyért: Ceglédi VSE – Csepel TC 31-18

A 2023. évi U15-ös szabadfogású csapatbajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Kismóni Móric (elnök), Rögler Gábor, Lukács Imre, Rein Péter, Vajda Szebasztián, Sípos Zsolt, Balogh Szabolcs, Garami Erik, Kapuvári Péter, Terék Fruzsina. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Szabó Patrik.