Cikk keresés:    

Terék és Nyikos is győzött Antalyában

2024. 03. 18., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: tgf.tr, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

U20-as korosztályban is nemzetközi versenyt rendeztek a törökországi Antalyában.

Zsinórban harmadik rangos nemzetközi versenyét tartotta Antalyában a Török Birkózószövetség. A felnőtt és U17-es viadal után ezúttal az U20-as korosztály próbálhatta ki magát a „Bajnokok” elnevezésű UWW-megmérettetésen.

A háromnapos nemzetközi versenyen a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok és tádzsikok is szőnyegre léptek.

A mieink két aranyat is hazahoztak, méghozzá mindkettőt női birkózásban. Az egyiket az U20-as Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes immáron csepeli Terék Gerda szerezte az 57 kilogrammos súlycsoportban, a másikat pedig a kétszeres U20-as Eb-győztes Nyikos Veronika érdemelte ki a 76 kilogrammos kategóriában.

A korosztály világ- és Európa-bajnoka, Elekes Enikő is szerencsét próbált Törökországban, a döntőig ült is a taktikája, ám a fináléban nem úgy jött ki a lépés azzal a lengyel Nowosaddal szemben, akit tavaly a kontinensbajnokságon az aranyéremért vert, így ezúttal kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Szintén ezüst jutott a kötöttfogású nehézsúlyú korosztályos Európa-bajnok Darabos Lászlónak is, akit csak iráni vetélytársa tudott megállítani Antalyában, de a dobogó legkisebb fokára további négy magyar versenyző, Tótok Péter, Mányik Dávid, Lévai Levente és Botos Dominik is felállhatott ebben a szakágban.

Női eredményeink:
50 kg: 3. Fáth Bianka
57 kg: 1. Terék Gerda
65 kg: 2. Elekes Enikő
76 kg: 1. Nyikos Veronika

Kötöttfogású eredményeink:
55 kg: 3. Tótok Péter
67 kg: 3. Mányik Dávid
77 kg: 3. Lévai Levente
77 kg: 3. Botos Dominik
130 kg: 2. Darabos László

Szabó Bence nemzetközi bíróként képviselte Magyarországot.