Cikk keresés:    

Lévai az U20-as Európa-bajnokot is legyőzte a KIMBA-n

2024. 03. 02., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szinte napra pontosan egy hónap után ismét U20-as kötöttfogású válogatóversenyt rendeztek a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, amely ezúttal egy igencsak rangos nemzetközi versenynek felelt meg.

A korosztály idei második hazai viadalán több külföldi versenyző is képviseltette magát, így többek között török, amerikai, moldovai, német, svéd, szlovák, szerb és osztrák sportolókkal szemben is felmérhették tudásukat a magyar fiatalok.

A legtöbb súlycsoportban parázs mérkőzések döntöttek az érmek sorsáról, de persze meglepetésekből sem volt hiány. Sokan felkaphatták a fejüket a nehézsúlyúak magyar összecsapására, ahol az FTC ifjú tehetsége, László Koppány Simon 4-1-re legyőzte a betegséggel küszködő U17-es és U20-as Európa-bajnok Darabos Lászlót.

Simon aztán az aranyérmet is megszerezte, mint ahogy tette ezt további három honfitársa, az U17-es Eb-bronzérmes Zsitovoz Petro, a felnőtt Eb-t is megjárt Mányik Dávid, valamint az U20-as világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Levente is.

Utóbbi ráadásul nem akárkit múlt felül a fináléban, a moldovai Alexandru Solovei ugyanis U17-ben világ- és Európa-bajnoknak, U20-ban pedig Európa-bajnoknak és vb-ezüstérmesnek mondhatja magát, ráadásul néhány hete a felnőtt kontinensbajnokságon is ő képviselte Moldova színeit a 82 kilogrammosok között. Lévai óriási csatában, de végül 1-1-re, később szerzett ponttal legyőzte őt az aranyéremért folytatott mérkőzésen.

A rangos nemzetközi versenyt hétfőtől egyhetes nemzetközi edzőtábor követi majd a csepeli edzőközpontban.

A 2024. évi 2. U20-as kötöttfogású válogató győztesei:
55 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA)
60 kg: Servan Cinar (török)
63 kg: Ekeroth William (svéd)
67 kg: Mányik Dávid (ESMTK-KIMBA)
72 kg: Zabica Vasile (moldovai)
77 kg: Lévai Levente (BHSE)
82 kg: Milos Perovics (szerb)
87 kg: Yunus Yilmay (török)
97 kg: Muhammet Gavuz (török)
130 kg: László Koppány Simon (FTC-KIMBA)

Csapatpontverseny:
1. Moldova 37 ponttal
2. ESMTK 30 ponttal (több aranyéremmel)
3. Szerbia 30 ponttal

A 2024. évi 2. U20-as kötöttfogású válogatóverseny teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Lőrik Zsombor (elnök), Pál Szabolcs, Rögler Gábor, Sleisz Gabriella, Szántóné Csánó Zsófia, Rögler Gábor, Szabó Bence, Vajda Szebasztián, Lukács Imre, Major Sándor. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Szabó Patrik.