Cikk keresés:    

Ezüstérmes magyar csapat Karlinóban

2021. 11. 20., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nyolc csapatot felvonultató nemzetközi csapatbajnokságon szerzett ezüstérmet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendékeivel megtöltött kadet szabadfogású válogatott Lengyelországban.

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Ázsia-bajnok Juszup Abduszalamov tiszteletére megrendezett rangos csapatbajnoki megmérettetésen a magyar és a házigazda lengyel mellett német, ukrán, litván, cseh és egy európai vegyescsapat képviseltette magát.

Kadetkorú fiataljaink a csoportmérkőzések során előbb a németeket győzték le 9-1-re, majd az európai vegyescsapatot múlták felül 5-3 arányban. A harmadik fordulóban az első számú lengyel alakulat következett, ahol szintén meggyőző, 8-2-es győzelmet ünnepelhettek versenyzőink. A három győztes csapattalálkozó egyben a döntőbe jutást is jelentette küldöttségünk számára.

A másik csoportból az igencsak masszív birkózókat soraiban tudó ukrán együttes érkezett a fináléba. A dobogó legmagasabb fokáért zajló találkozón óriási izgalmak közepette kőkemény összecsapásokat láthattak az érdeklődők, azonban a végső győzelem az ukránoké lett, miután az 5-5-ös végeredmény pozitív pontokkal nekik kedvezett.

Az ezüstérmes magyar csapat tehát kiváló felkészítőn vett részt, amit egyhetes nemzetközi edzőtábor előzött meg Lengyelországban.