Cikk keresés:    

Csepelen köszöntötték az U17-es kötöttfogású srácokat

2022. 06. 20., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Bukarestben jelenleg is zajló U17-es birkózó Európa-bajnokságon szerdán ért véget a kötöttfogásúak versenye, amelyen a magyar válogatott egy-egy arany- és ezüst-, két bronzérmet, valamint egy ötödik helyet szerzett.

A csapat csütörtökön hazautazott, és rögtön a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli bázisa felé vette az irányt, ahol a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) főtitkára, Ancsin László, valamint a KIMBA kurátora, Süle László köszöntötte a fiatalokat, és babérkoszorúval ajándékozta meg dobogósokat.

  • „A repülőtérre mindig kimegyünk a világversenyről hazaérkező csapatok elé, ám erre most nem volt lehetőségünk, hiszen a srácok busszal utaztak. Mivel tízből heten a KIMBA kötelékein belül készülnek, felvetődött, hogy Csepelre érkezzenek meg. A negyvennyolc kilóban bronzérmes Fige Levente a Csepel TC sportolója is, őt a birkózószakosztály igazgatója, Vatai László oklevéllel köszöntötte. A fiatalok szereplése nem mellesleg bizakodásra ad okot, látszik, hogy jó irányba halad az utánpótlásunk, ahogyan az is, hogy remek munka zajlik a KIMBA-ban” – nyilatkozta Ancsin László.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUKAREST

A kötöttfogású válogatott eredményei
45 kg: 2. László Mózes (ESMTK-KIMBA)
48 kg: 3. Fige Levente (Csepel TC-KIMBA)
51 kg: 5. Tótok Péter (Vasas SC-KIMBA)
55 kg: 19. Gáspár Bálint (Bócsai BLSE-KIMBA)
60 kg: 15. Zóni Dániel (Dorogi AC-KIMBA)
65 kg: 3. Lévai Levente (BHSE)
71 kg: 8. Czuczor Dominik (BHSE)
80 kg: 9. Kovács Olivér (ESMTK-KIMBA)
92 kg: 11. Cseh Balázs (Szentes-KIMBA)
110 kg: 1. Darabos László (BHSE)