Cikk keresés:    

A Vasas nyerte az utánpótlás-csb-t

2024. 10. 20., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Vasas SC, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Az angyalföldi Vasas SC nyerte a 2024. évi szabadfogású utánpótlás-csapatbajnokságot a PEAC Kézilabda Csarnokban. Az ezüstérmet az ESMTK, a bronzot pedig a Dorog érdemelte ki.

Tizenhárom utánpótlás-csapat sorakozott el október 20-án, vasárnap Pécsett, a Stadion utcai PEAC Kézilabda Csarnokban.

A címvédő ESMTK és a minden évben favorit Vasas külön ágra került, ám mindkettő a negyeddöntőben csatlakozott csak be a versenybe.

Az erzsébetiek óriási csatával kezdtek a PEAC-ot legyőző Csepel TC ellen (17-16), majd a döntőbe jutásért a Dorogi AC-t múlták felül (24-15).

Eközben a másik ágon a Vasas a BVSC-Zuglón (38-1) és a Ferencvároson (36-2) is átgázolt a fináléba vezető úton, majd az aranycsatában is diadalmaskodni tudott.

A döntő csapattalálkozón a Vasas kölcsönversenyzőjének, Kiss Kevének nem volt ellenfele a legkisebb súlycsoportban, majd Majer Barnabás technikai tussal, Baráth Károly pedig 3-1-es pontozással győzött.

A folytatásban a kötöttfogású U17-es Eb-ezüstérmes László Mózes hozta az ESMTK-nak a 65 kilogrammos mérkőzést, Arszunkaev Ahmadra és Szikszai Leventére azonban nem volt erzsébeti ellenszer.

A finálé utolsó három mérkőzéséből Vitai Vendel (kölcsönversenyző) és Budai András révén két mérkőzést is nyert az ESMTK, míg eközben a Vasasnál Veress Bence diadalmaskodott könnyedén, így a vége 26-10 lett a piros-kék alakulat javára.

A 2024. évi utánpótlás szabadfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: Vasas SC (A bajnokcsapat tagjai: Fábián Bálint, Farnadi Mátyás, Szigeti Krisztián, Veress Bence, Kiss Keve, Baráth Károly, Szikszai Levente, Tóvölgyi-Krump Marcell, Szakács Verner, Majer Barnabás, Arsunkaev Ahmad.)
2. ESMTK
3. Dorogi AC
4. Ferencvárosi TC
5. Csepel TC
6. Csepeli BC
7. Újpesti TE
8. BVSC-Zugló
9. Dél-Zselic SE
10. Ceglédi VSE
11. Pécsi EAC
12. Tatabányai SC
13. Kaposvári SI

A helyosztók végeredményei:
Döntő: Vasas SC – ESMTK 26-10
Bronzmérkőzés: Dorogi AC – FTC 21-20
Az ötödik helyért: Csepel TC – Csepeli BC 22-14

A 2024. évi utánpótlás szabadfogású csapatbajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Weisz György (elnök), Asztalos Bálint, Kismóni János, Kajtán László, Lukács Imre, Szilágyi György, Sipos Zsolt, Széplaki Ferenc, Garami Erik, Kiss Krisztina. Versenyiroda: Kajtán Olivér, Fék Szabolcs.