Cikk keresés:    

Zarándok Balázs valóra vált álma

2023. 11. 25., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: TD, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nagy álma vált valóra a minap Zarándok Balázsnak, a magyar birkózók autista szurkolójának, hiszen részt vehetett élete első birkózóedzésén, ráadásul pont a felnőttválogatottnál.

Zarándok Balázs Székesfehérvárról követi a magyar birkózósport sikereit, amiből az elmúlt időszakban sem volt hiány, hiszen néhány hete épp az egyik kedvencének, Losonczi Dávidnak ítélte meg jogosan a világbajnoki címet a Nemzetközi Birkózószövetség.

Balázs nemcsak Dávidra, hanem a válogatott minden tagjára felnéz, ódákat zeng a magyar birkózásról, szó szerint igazi fanatikusa lett a sportágnak. Éppen ezért is fogadta el nemzeti csapatunk meghívását a budapesti Körcsarnokban zajló alapozásra.

„Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Lőrincz Viktor ajánlotta fel még anno a BOK-csarnokban, hogyha szeretnék, részt vehetek a fiúk egyik alapozótréningjén. Természetesen rögtön igent mondtam, sőt, egyenesen kedvet is kaptam az edzéshez. Már napokkal ezelőtt gyakoroltam otthon, nagyon készültem erre a napra” – mondta Balázs, akit az Autista Szülők Egyesületének egyik alapítója, kedves édesanyja kísért el a válogatott összetartására.

„Egy nagyon jó barátomon, az egykori utánpótlás-válogatott birkózón, Fehér Dávidon keresztül találkoztam először a birkózással. Dávid a BVSC-Zugló Tatai úton található csarnokában tartott edzéseket gyerekeknek, amit többször is volt szerencsém megtekinteni. Ekkor hozott össze a sors a sportág több kiválóságával, a világbajnok Kiss Balázzsal, valamint a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálinttal is. Baluval azóta is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, nagyon rendes ember” – vélekedett Balázs az egykori kötöttfogású 97 kilogrammos birkózóról.

Zarándok Balázs a jelenkori klasszisokkal is remek kapcsolatot ápol, legutóbb épp a korábban említett Losonczi Dáviddal, valamint az ő klubtársával, a vb-ezüstérmes Szőke Alexszel ünnepelte együtt 31. születésnapját az egyik neves belvárosi étteremben. Így tehát nem volt teljesen idegen a légkör számára a Körcsarnokban.

„Szuper érzés volt beállni a srácok edzésébe. Balu mindenben igyekezett segíteni, de az is hatalmas élmény volt számomra, hogy a foglalkozás végén Alexet és Dávidot is egyaránt megpörgethettem lentről. Naprakész vagyok a magyar birkózók eredményeit, történéseit tekintve, hiszen elsőszámú követője vagyok a birkózószövetség platformjainak. Rengeteg felvételt láttam már, amiből sejtettem, hogy kemény sport a birkózás, de most végre a saját bőrömön is tapasztalhattam, hogy valóban az” – jelentette ki.

Balázs nagynapján a szövetség szakmai igazgatója, a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter is tiszteletét tette, ráadásul nem érkezett üres kézzel, válogatott szereléssel lepte meg lelkes szurkolónkat.

„Régebb óta ismerjük Balázst, hiszen korábban már több versenyünkön, köztük a nyári, nemzetközi rangsorversenyen is a helyszínen szurkolt a magyar válogatottnak. Nagyon rendes srác és dicséretes, hogy ennyire beleásta magát a sportágba, tényleg minden birkózónkat név szerint ismeri. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legnagyobb szurkolónk lett” – vélekedett Bácsi Péter.

Zarándok Balázs zárásként elmondta, hogy pontosan tudja, milyen nehéz időszak előtt állnak birkózóink, hiszen nem egyszerű kijutni a párizsi olimpiára és ott jól teljesíteni. Búcsú motivációként az alábbiakat üzente a srácoknak: „Hajrá, Alex! Hajrá, Dávid! Hajrá, magyarok!”