Cikk keresés:    

Vb helyett pénzdíjas egyéni világkupa decemberben Belgrádban!

2020. 11. 10., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A nemzetközi szövetség (UWW) legfőbb döntéshozó szerve, a büró keddi online ülésén úgy döntött, hogy december 12. és 20. között Belgrádban megrendezi idei fő viadalát, de nem világbajnokság, hanem egyéni világkupa néven.

Bacsa Péter, a büró magyar tagja, a hazai szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az aktuális vírushelyzet bizonytalansága és néhány sportági nagyhatalom – az Egyesült Államok, Japán, Kína és Kazahsztán – távolmaradása miatt született ez a döntés.

Az UWW az idei kevés versenylehetőség mellett azért is ragaszkodott a rendezéshez, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornák (amelyek közül az európait Budapesten rendezik márciusban) járványügyi protokollját kipróbálja és tökéletesítse. A szövetség pénzdíjazással is vonzóvá teszi az egyéni világkupát, hiszen 300 ezer svájci frankot osztanak majd szét a helyezettek között. A hiányzók ismeretében úgy tűnik, a szakágak közül leginkább kötöttfogásban lesz ott mindenki, aki igazán számít, így mi, magyarok is.

Az MBSZ az olimpiai felkészülést és a volt, vagy jelenlegi koronavírusos megbetegedéseket figyelembe véve napokon belül kijelöli az induló válogatott csapatot mindhárom szakágban.