Cikk keresés:    

Szó nincs a szövetségi kapitányok menesztéséről!

2024. 08. 29., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója reagált azokra a hírekre, amelyek szerint szervezetünk a párizsi olimpia után meneszti a szövetségi kapitányokat.

Ahogyan arról már beszámoltunk, az olimpiát követően rendkívüli ülésen értékelte a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége a párizsi ötkarikás szereplést. A szakmai beszámolók meghallgatása, valamint a hazai és nemzetközi tendenciák elemzése után az elnökség úgy döntött, hogy a szakágak szakvezetői töltsék ki a november 1-jén lejáró szerződéseiket. Emellett arról is határoztak, hogy az MBSZ a november 16-án kezdődő ciklusra pályázatot ír ki a szövetségi kapitányi posztokra, megadván a lehetőséget azoknak a rátermett szakembereknek, akik tenni akarnak és tudnak a magyar birkózás sikerei érdekében.

„Több orgánum mindezt úgy értelmezte, hogy menesztjük a szövetségi kapitányainkat, pedig erről szó nincs – kezdi Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója. – Egyszerűen arról van szó, hogy pályázatot írunk ki az új olimpiai ciklusra, ez teljesen megszokott, s nem zárja ki azt, hogy Bánkuti Zsolt, Makszim Molonov vagy Módos Péter folytassa a munkát. Mindenki előtt adott a lehetőség, az elnökség a beadott pályázatok alapján dönti el, hogy kinek szavaz bizalmat.”

Mint ismert, birkózóink két-két ötödik (Losonczi Dávid, Muszukajev Iszmail) és hetedik (Lévai Zoltán, Ligeti Dániel), valamint egy tizenharmadik hellyel (Nagy Bernadett) zártak az ötkarikás játékokon. A hivatalos célkitűzés egy érem és egy pontszerző hely volt, s csak utóbbi valósult meg a francia fővárosban, így az elnökség nem értékelhette sikeresnek az eredményt.

„Úgy vélem, hogy a szövetségi kapitányok munkáját nem csak az olimpián elért eredmények alapján kell minősíteni, hanem az egész ciklusban mutatott teljesítményt kell megvizsgálni, s abból mérleget vonni. Márpedig az elmúlt három évben nagyon szép eredményeket értünk el, világ- és Európa-bajnokokat ünnepelhettünk nagy generációváltás után. Persze, mélyen ki kell elemezni, mi miatt nem jött ki a lépés Párizsban, de az biztos, hogy a munkát folytatjuk. Hogy kikkel, az a pályázatok értékelését követően, november tizenhatodikán derül ki, a szövetségi kapitányokat ekkor az elnök javaslatára kinevezi az elnökség” – zárja Bácsi Péter.