Cikk keresés:    

Szabadfogású érmek a Ziólkowski-emlékversenyről

2024. 06. 23., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: zapasy.org.pl, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar szabadfogású válogatott a lengyelországi Varóban megtartott Waclaw Ziólkowski-emlékversenyen.

Spalában, a lengyelek olimpiai központjában edzőtáborozott a Bánkuti Zsolt és Gulevkszij Konsztantin vezette magyar szabadfogású válogatott, köztük az olimpiai kvótás Ligeti Dániel is.

A bő egyhetes összetartást követően küldöttségünk néhány versenyzője a Varsóban esedékes, hagyományos, immáron harmincharmadik alkalommal megtartott Ziólkowski-emlékversenyen is részt vett, ráadásul nem is eredménytelenül.

A mieink közül hatan is dobogóra állhattak a rangos viadalon. A hosszú sérülés után visszatérő, U20-as Eb-bronzérmes Halidov Gamzatgadzsi mellett a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen is érmes Juhász Balázs, valamint az U23-as Eb-bronzérmes Végh Richárd is ezüstérmet vehetett át a lengyel fővárosban.

A dobogó harmadik fokára a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tehetséges növendékei közül, Gangl Zétény, Angyal Krisztián és Korcsog Milán állhatott fel.

Eredményeink:
65 kg: 2. Halidov Gamzatgadzsi
86 kg: 3. Gangl Zétény
92 kg: 2. Juhász Balázs
92 kg: 3. Angyal Krisztián
97 kg: 2. Végh Richárd
125 kg: 3. Korcsog Milán

Vajda Szebasztián nemzetközi bíróként képviselte Magyarországot, míg Pál Szabolcs UWW delegáltként vett részt a lengyelországi viadalon.