Cikk keresés:    

Részvétnyilvánítás a török szövetségnek

2023. 02. 15., írta: MBSZ, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A nemzetközi szövetség (UWW) nemrégiben arról számolt be, hogy a földrengések miatt kilenc török birkózó életét vesztette Kahramanmarasban. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója, Németh Szilárd, valamint az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bacsa Péter levélben nyilvánított részvétet a Török Birkózószövetség elnökének, Seref Eroglunak.

Tisztelt Elnök úr!

Megrendülve értesültünk arról, hogy nyolc török birkózó és edzőjük is életét vesztette a földrengések miatt Kahramanmarasban.

Mi, magyar birkózók, a nemzetközi birkózócsalád tagjai osztozunk fájdalmukban. Kérem, fogadják őszinte részvétünket az Önöket ért óriási veszteségben!

Egyúttal kifejezzük legmélyebb tiszteletünket azért, hogy a mentésben önként vettek részt a felnőtt török válogatott birkózói is sporttársaik után kutatva. Nem csak emberségből mutattak példát, de bebizonyították azt is, hogy a birkózás megtanít küzdeni és felelősséget vállalni a sporttársakért a szőnyegen kívül is.

Budapest, 2023. február 14.

Őszinte részvéttel,
Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke
Bacsa Péter, az UWW Büro-tagja