Cikk keresés:    

Öt felnőtt női érem Bulgáriából

2021. 04. 11., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: bul-wrestling.org, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Öt érmet, köztük két aranyat nyertek felnőtt női birkózóink Plovdivban, a Dan Kolov – Nikola Petrov nemzetközi versenyen. A magyar küldöttségből Dollák Tamara és Németh Zsanett állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Mint minden évben, így ezúttal is mindhárom szakágnak megrendezte hagyományos felnőtt nemzetközi versenyét a Bolgár Birkózó Szövetség. A világkvalifikáció közelsége miatt valamivel kisebb létszámú mezőny gyűlt össze, mint korábban, ám birkózóink így is számos parázs mérkőzést vívhattak Plovdivban.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Zsanett például három győztes mérkőzés után vehette át a 76 kilogrammos súlycsoport aranyérmét. Az újpesti olimpikont az ecuadori, az egyiptomi és a bolgár rivális sem tudta megállítani. Zsanettet a legjobb külföldi versenyzőnek is megválasztották a rendezők.

A fővárosi klub Dollák Tamara révén még egy elsőséget ünnepelhetett Bulgáriában. A junior Európa-bajnoki bronzérmes az 59 kilogrammosok között chilei és grúz vetélytársát is kétvállal verte, megérdemelten lett aranyérmes.

A Ritter Árpád és Martin Gábor irányította fiatalos magyar csapat további két bronzérmet is bezsebelt a rangos nemzetközi versenyen, Szekér Szimonetta az 53, Galambos Ramóna pedig az 57 kilóban állhatott fel a dobogó legkisebb fokára. 

A magyar versenyzők eredményei:
53 kg: 3. Szekér Szimonetta
57 kg: 3. Galambos Ramóna
57 kg: 4. Bognár Erika
59 kg: 1. Dollák Tamara
65 kg: 2. Szabados Noémi
76 kg: 1. Németh Zsanett
Kiesett: Szenttamási Róza (53 kg), Nagy Bernadett (76 kg).

A teljes eredménylistát ITT lehet megtekinteni!

Magyarország a csapatpontversenyben 100 pontot gyűjtött, így 14 nemzet közül a legeredményesebb csapatként zárt. 

A 2021. évi Dan Kolov – Nikola Petrov megmérettetésen Rögler Gábor nemzetközi bíróként képviselte hazánkat.