Cikk keresés:    

Megemlékezés Kozma István halálának 54. évfordulóján

2024. 04. 09., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) és a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) vezetői, valamint a KIMBA akadémistái és az MBSZ hagyományőrző bizottságának tagjai kedden Magyarország eddigi egyetlen kétszeres olimpiai bajnok birkózójára, Kozma Istvánra emlékeztek, a legendás sportoló halálának 54. évfordulóján.

A KIMBA akadémistái a hagyományokhoz hűen az évforduló előtti napon megtisztították Kozma István és mestere, az ugyancsak olimpiai bajnok Keresztes Lajos síremlékét.

A keddi eseményt megtisztelte jelenlétével Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Lőrincz Tamás, a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Hegedüs Csaba, a KIMBA olimpiai bajnok nagykövete, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Süle László, a KIMBA kurátora, Bácsi Péter, az MBSZ kétszeres világ- és Európa-bajnok szakmai igazgatója és Varga Jánosné Gabika, Varga János olimpiai bajnok özvegye.

Hegedüs Csaba tavaly április 9-én memoárban is megemlékezett Kozma Istvánról – idén a helyszínen, ugyancsak személyes emlékeiből merítve idézte meg a kétszeres olimpiai bajnok és Keresztes Lajos legendás alakját. A megjelentek ezt követően elhelyezték a megemlékezés koszorúját, valamint virágait Kozma és Keresztes sírjára.