Cikk keresés:    

Lőrincz Viktor térdét megműtötték

2020. 09. 24., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Hétfőn műtötték kötöttfogású világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes birkózónk, Lőrincz Viktor (87 kg) térdét. A klasszis jól érzi magát, négy-öt héten belül ismét edzésbe állhat.

  • „Ártalmatlannak tűnő, már vagy ezerszer átélt térdkoccanás történt a múlt szerdai edzésen. Olyannyira apróságnak éreztem, hogy le sem kellett ülnöm az eset után, egyáltalán nem fájt. Két-három nappal később viszont megdagadt az ütközés helyén, furcsa volt, hogy járás közben szúrt a térdem. Megijedtem, mert biztos voltam benne, hogy porcleválásról van szó – noha ehhez hasonló velem még nem történt, a társaimnál már igen, és a tünetek abszolút erre utaltak. Szóval elmentem orvoshoz Cegléden, a vizsgálatok után kiderült, hogy a félelmem beigazolódott” – emlékszik vissza a történtekre a kötöttfogású Európa-bajnok Lőrincz Viktor.

Egyből telefonált a birkózóválogatott keretorvosának, Dr. Bakanek Györgynek, aki Tatára irányította a sportolót; Dr. Magos Krisztián műtötte.

  • „A beavatkozás után közölte a doktor, hogy amikor felnyitotta a térdem, egyértelműen az látszódott, nem a porcról van szól. A problémát a térdkalácson lévő redő leválása okozta. Hosszútávon ez számtalan gondot okozhatott volna, szóval meg kellett oldani. Tulajdonképpen örülnöm kell, hiszen könnyebb sérülésről van szó, várhatóan a rehabilitációs idő is rövidebb lesz.”

Viktor meglelte a helyzet pozitív oldalát.

  • „Napról napra jobban érzem magam. Ma kezdem a gyógytornát, mindent megteszek azért, hogy mihamarabb felépüljek; ez akár négy-öt hétig is tarthat. A legfontosabb, hogy az alapozóidőszakot elkezdhetem a többiekkel, és a decemberi világbajnokságon szőnyegre álljak. Az orvos egyébként azt mondta, borzalmas állapotban volt a térdem: a legapróbb sérülés is hatalmas kárt okozhatott volna. Ami azt illeti, jobb, hogy már most beavatkoztak – el sem tudom képzelni, mennyire kibuktam volna, ha mondjuk tavasszal, az egy évvel halasztott tokiói olimpia előtt történik hasonló.”

Lőrincz nem vett részt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián szombaton rendezett felnőtt országos bajnokságon. De nem csak a sérülése miatt.

  • „Amúgy sem indultam volna. Augusztusban született meg a kislányom, Lőrincz Anna. Itthon, a családommal akartam tölteni némi időt a novemberben kezdődő, szinte megállás nélküli edzőtábor-sorozat előtt.”