Cikk keresés:    

Kovács Pál-díjat kapott Berde László

2023. 11. 27., írta: MBSZ, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Báránd KSE birkózószakosztályának vezetőjét Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata részesítette elismerésben.

November 22-én ünnepi közgyűlésén Kovács Pál-díjat adott át Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata Berde Lászlónak, a bárándi és berettyóújfalui birkózás motorjának.

A sportért végzett kiemelkedő munkájáért megítélt elismerést Pajna Zoltántól, a vármegyei közgyűlés elnökétől, valamint Dukai Miklóstól, önkormányzati államtitkártól vehette át Berde László, aki hosszú évek óta tanítja, neveli a környék birkózópalántáit.

A térség fiataljai nemcsak birkózásban, hanem a sportág „előszobájában”, grundbirkózásban is szépen teljesítenek, ráadásul a területi diákolimpiai elődöntőnek immáron öt éve a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnok ad otthont.

Berde László és csapata az elmúlt évben 45 ezer kilométert tudhat maga mögött, hiszen az országos bajnokságok, diákolimpiák, csapatbajnokságok mellett területi viadalokon és meghívásos gálákon is részt vett, összesen több mint 50 alkalommal.

Az elvégzett munka sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Báránd KSE szakosztálya a Magyar Birkózók Szövetsége egyesületi rangsorversenyében Hajdú-Bihar Vármegye legeredményesebb csapata lett.