Cikk keresés:    

Kirgizisztáni edzőtáborban a hölgyek

2024. 02. 28., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Tíz napig Kirgizisztán fővárosában, Biskekben edzőtáborozik az olimpiai kvalifikációs versenyekre készülő női válogatott, valamint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) négy fiatalja.

Martin Gábor, a női válogatott mestere, valamint a KIMBA női szakágának vezetője úgy fogalmazott: „Ez a tábor elsősorban azoknak szól, akik szerepelnek a kvalifikációs viadalokon. A KIMBA-nak ugyanakkor remek megállapodása van a kirgizekkel, így arra is nyílt lehetőség, hogy a nevelőműhely négy versenyzője szintén elutazzon a csapattal, köztük Elekes Enikővel, aki a kvótaszerző versenyeken érdekelt.”

A kvótáért harcoló sportolóink közül vasárnap Orsós Sztálvira (53 kg), Bognár Erika (57 kg), Elekes Enikő (62 kg), Szabados Noémi (68 kg) és Nagy Bernadett (76 kg) érkezik meg Biskekbe, rajtuk kívül Nyikos Veronika, Szenttamási Róza és Terék Gerda előtt nyílt meg a lehetősége ugyanerre.

„Március elején nagy nemzetközi edzőtábort tartanak Rómában, ahol számos európai csapat részt vesz– folytatja Martin Gábor. – De mi úgy voltunk vele, hogy ne velük eddzünk, hiszen nemsokára ellenük lépünk szőnyegre Bakuban. Új ingert szerettünk volna szerezni, és ezt remekül szolgálja a kirgizisztáni edzőtábor. Ha minden a tervek szerint halad, rengeteg kirgiz edzőpartner mellett az üzbégek és a kazahok is ott lesznek, illetve egy-egy európai versenyző.”

Az egy-egy bronzéremmel és ötödik hellyel zárt bukaresti Európa-bajnokság után lélegzetvételnyi pihenőt kaptak a hölgyek, s Kirgizisztánnal kezdetét veszi az öthetes felkészülési időszak.

„Rendezzük a sorokat, helyretesszük a fejeket, miközben elemezzük a történteket, és kijavítjuk a hibákat. Szükségünk van az ázsiai gyors ingerre. A tábort követően részt veszünk a Yasar Dogu, Vehbi Emre-emlékversenyen Törökországban, amelyen Elekes Enikő nem indul, úgy döntöttünk, ő az azt követő utánpótlásviadalon vesz részt ugyanott. Biztos, hogy nagyon hasznos erőpróba lesz” – zárta Martin Gábor.