Cikk keresés:    

Kilenc ország az U15-ös Fekete Gyémánt-kupán

2024. 03. 30., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: TD, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Négy aranyérmet nyertek a magyarok az U15-ös kötöttfogású nemzetközi Fekete Gyémánt Kupán Dorogon.

A februári, csepeli válogatót követően március végén Dorogon, a Fekete Gyémánt Kupán mérkőztek meg egymással a serdülőkorú kötöttfogású versenyzők.

A görögországi Európa-bajnokságon való részvételért küzdő magyar fiatalok ezúttal külföldi sportolókkal szemben is kipróbálhatták magukat, hiszen román, cseh, szerb, lengyel, litván, horvát, szlovák és ukrán nemzetiségű versenyzők is képviseltették magukat.

A magyarok közül többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a ceglédi Budai Milán gyönyörű akciókkal mindhárom mérkőzését technikai tussal nyerte meg a 41 kilogrammosoknál, akárcsak a kettővel feljebb az egri U15-ös Eb-bronzérmes Kovács Keve, aki szintén meggyőző birkózással utasított mindenkit maga mögé.

A versenynap harmadik magyar győztese, az ugyancsak egri színekben versenyző Juhász Imre is fölényben volt vetélytársaival szemben, az 52 kilogrammos versenyzőnek négy győztes mérkőzéséből három is idő előtt ért véget.

A magyarok negyedik aranyát az erzsébeti Antaly Sándor érdemelte ki, miután a 68 kilogrammos fináléban honfitársát, a monori Gencsi Olivért győzte le. Gencsit kétszer is megintették lábhasználat miatt, így 11-5-nél idő előtt ért véget a mérkőzés. Antaly egyébként az előcsatározások során is jól birkózott, előbb szerbiai, majd lengyel riválisát is technikai tussal lépte át a döntőbe vezető úton.

A 2024. évi Fekete Gyémánt Kupa győztesei:
38 kg: Matvii Bezrukyi (lengyel)
41 kg: Budai Milán (Ceglédi VSE)
44 kg: Maciej Grynia (lengyel)
48 kg: Kovács Keve (Egri VSI-KIMBA)
52 kg: Juhász Imre (Egri VSI-KIMBA)
57 kg: Roko Curic (horvát)
62 kg: Oskar Jedut (lengyel)
68 kg: Antaly Sándor (ESMTK-KIMBA)
75 kg: Benediktas Bubelevicius (litván)
85 kg: Tomasz Mital (lengyel)
+ 85 kg: Fehér Benjamin (szerbiai)

Csapatpontverseny:
1. Lengyelország 47 ponttal
2. Szerbia 36 ponttal
3. Litvánia 27 ponttal

A 2024. évi U15-ös Fekete Gyémánt Kupa V4-ek kötöttfogású nemzetközi verseny teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Asztalos Bálint (elnök), Szántóné Csánó Zsófia, Csík Annamária, Kajtán Olivér, Kismóni Móric, Nagy Máté, Kapuvári Péter, Horváth Ádám. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Tollár Dániel.