Cikk keresés:    

Két ötödikünk lett a kötöttfogású U15-ös Eb-n

2024. 05. 18., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A szabadfogású után a kötöttfogású serdülőkorú válogatottunk is két ötödik helyezéssel zárta a görögországi U15-ös Európa-bajnokságot.

A három érmet, köztük Sillei Janka révén egy Európa-bajnoki címet szerző női válogatottunk viadalát a kötöttfogású követte Lutrakiban.

A Madarasi Gábor, Kozák István és Bacsa Ferenc vezette nemzeti csapatunknak igencsak meggyűlt a baja a roppanterős nemzetközi mezőnnyel.

Fiataljaink közül végül a 68 kilogrammos, pesterzsébeti Antaly Sándor, valamint csapattársa, a 85 kilogrammos Soltész Patrik szállhatott harcba a dobogóért, mindkét sportoló bronzmérkőzésen volt érdekelt.

Antaly pénteken francia, spanyol és izraeli ellenfeleit legyőzve egészen az elődöntőig jutott, ott azonban orosz vetélytársától 4-0-ra kikapott, míg Soltész a nyolcaddöntőben szenvedett el 4-2-es vereséget román ellenfelével szemben.

A szombati vigaszágon azonban Patrik megtáltosodott, két olasz versenyzőt legyőzve kiharcolta a bronzmérkőzésen való részvételt, ott viszont 5-4-re alul maradt az azeri Mutallimovval szemben, így ötödik lett.

Ugyancsak épphogy lecsúszott a dobogóról Antaly is, pedig 1-1-re vezetett is a vigaszágon litvánt és olaszt legyőző örmény Hovejannal szemben, minimális előnyét azonban nem sikerült megtartania, 3-1-re kikapott.

A magyar kötöttfogású küldöttségből a 41 kilogrammos Budai Milán, a 48 kilogrammos Kovács Keve, valamint az 57 kilogrammos Jakab Norbert is vigaszágra került a pénteki versenynapot követően, javítani viszont egyik sportoló sem tudott, egyikük sem jutott el a bronzmérkőzésig.

Kötöttfogású eredményeink:
68 kg: 5. Antaly Sándor
85 kg: 5. Soltész Patrik
Kiesett: Kurdi Dániel (38 kg), Budai Milán (41 kg), Ónodi Andrade Olivér (44 kg), Kovács Keve (48 kg), Juhász Imre (52 kg), Jakab Norbert (57 kg), Felkai Balázs (62 kg), Szilágyi Dominik (75 kg).