Cikk keresés:    

Hat junior kötöttfogású érem Porecből

2021. 04. 11., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Két aranyat, két ezüstöt és két bronzérmet is bezsebeltek a magyar kötöttfogású birkózók a junior nemzetközi versenyen Horvátországban. A mieink közül a 72 kilós Tösmagi Attila és a 130 kilós Bazsó Adolf sem talált legyőzőre.

Fodor Zoltán és Kliment László vezetésével tizennégy magyar kötöttfogású juniorkorú birkózó is rajthoz állt a 2021. évi Adria-trófeája elnevezésű nemzetközi versenyen Horvátországban.

A tizenhat nemzetet felvonultató viadalra még Ázsiából, egészen pontosan még Üzbegisztánból is érkeztek versenyzők, de a környező országok mellett Svédország, Moldova, Németország, Izrael és Finnország is komoly erőkkel képviseltette magát.

A magyar küldöttségből a már felnőtt válogatottal tréningező kadet vb-bronzérmes Tösmagi Attila, valamint Bazsó Adolf állhatott fel a dobogó tetejére, mindketten négy-négy mérkőzést megnyerve bizonyultak súlycsoportjuk legjobbjának.

Szintén döntőbe jutott a Honvéd serdülő Európa-bajnoka, Varsányi László a 97 kilogrammosok között, végül azonban kénytelen volt beérni az ezüstéremmel, akárcsak a nehézsúlyú junior Eb-ötödik Végh Artúr is, aki honfitársától, Bazsótól szenvedett vereséget a körmérkőzések során.

A két bronzérem a 82 kilós Mezei Dominiket és testvérét, a 87 kilóban érdekelt Mezei Patrikot illette meg, mindketten a vigaszágon menetelve harcolták ki a harmadik helyet.

A magyar versenyzők eredményei:
72 kg: 1. Tösmagi Attila
82 kg: 3. Mezei Dominik
82 kg: 5. Dömök Péter
87 kg: 3. Mezei Patrik
97 kg: 2. Varsányi László
130 kg: 1. Bazsó Adolf
130 kg: 2. Végh Artúr
Kiesett: Kovács Gábor (60 kg), Petenykó Viktor (60 kg), Pohilec Ádám (63 kg), Kovács Ádám (67 kg), Deák Zoltán (67 kg), Klányi Krisztofer (77 kg), Mohl Richárd (97 kg).

A teljes eredménylistát ITT lehet megtekinteni!

Magyarország a csapatpontverseny díjátadóján is érdekelt volt, Üzbegisztán és Németország mögött 126 ponttal az előkelő 3. helyen zárt.

A junior kötöttfogású Adria-trófeája megmérettetésen Szántóné Csánó Zsófia nemzetközi bíróként képviselte hazánkat.