Cikk keresés:    

Hamarosan indul a szezon strandbirkózásban

2021. 07. 01., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Júliusban hazai és nemzetközi porondon is megkezdődnek a versenysorozatok strandbirkózásban. Magyarországon az országos bajnoki sorozat három, míg az UWW által rendezett „World Series” sorozat négy állomásból áll.

A nagy sikerre való tekintettel mind a Magyar Birkózó Szövetség, mind a Nemzetközi Birkózó Szövetség idén is megrendezi pénzdíjas versenysorozatát strandbirkózásban.

Az országos bajnoki címért folytatott sorozat július 10-én, Szentesen rajtol, majd 25-én Siófokon, a Plázson folytatódik, végül a döntőre augusztus végén, Budakalászon, a Lupa Beachen kerül majd sor. Az utánpótláskorúak U14-es és U18-as korosztályban mérhetik össze tudásukat, míg a felnőttek ezúttal is pénzdíjas versenyben vehetnek részt.

A 2021. évi strandbirkózó országos bajnoki sorozat központi kiírását ITT lehet megtekinteni!

Mint azt már megszokhattuk, nem csak az MBSZ, hanem az UWW is komoly hangsúlyt fektet a birkózás strandon űzhető szakágának, a strandbirkózásnak. Éppen ezért a szeptember végi, romániai döntő előtt Franciaországban, Olaszországban és Görögországban is lesz egy állomása a világsorozatnak. A nemzetközi megmérettetésekre a Magyar Birkózó Szövetségen keresztül kell az egyesületeknek neveznie, a költségek a Kiemelt Sportágfejlesztési Támogatásban is elszámolhatók.

A 2021. évi strandbirkózó világsorozat lefordított kiírását ITT lehet megtekinteni!