Cikk keresés:    

Elhunyt Szegő András

2023. 11. 02., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Hosszú betegség után, 75 éves korában elhunyt Szegő András Prima Primissima-díjas újságíró, publicista, számos küzdősport, így a birkózás nagy barátja, egykori szakírója.

Szegő András halálhírét a Nők Lapja jelentette be a Facebook-oldalán. „Letaglózva, mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Szegő András hosszú betegség után elhunyt. Ameddig állapota engedte, dolgozott – az űr, amit maga után hagy, kitölthetetlen, nincsenek szavak… András 75 éves volt. Nyugodjon békében, őszinte részvétünk a családnak.”

Szegő András 1948-ban született, tanulmányait a budapesti Szemere Bertalan Általános Iskolában kezdte, 1964-ben a Kossuth Gimnáziumban érettségizett. Igen fiatalon beszippantotta az újság-, pontosabban a sportújságírás, 1970 és 1992 között a Képes Sport munkatársa, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója volt. Külsős munkatársként a Magyar Televízió közvetítéseiben is részt vett. Mély barátságot ápolt több sportolóval, így birkózóval is, legendás kapcsolata volt olimpiai, világ- és Európa-bajnokunkkal, Farkas Péterrel. 1994 óta dolgozott a Nők Lapja szerzőjeként, publicisztikái, riportjai, interjúi hétről hétre itt jelentek meg, témájukban a sport, alanyaikban a sportolók rendre főszerepet kaptak. Szerepelt többek mellett a 100 év vagány! című, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) fennállásának első évszázadáról szóló, 2021-ben bemutatott egész estés filmben is. Isten nyugosztalja Szegő Andrást!