Cikk keresés:    

Eb-második, vb-harmadik török ejtette ki Lévai Zoltánt

2023. 02. 24., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW/Kadir Caliskan, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Egy mérkőzés jutott a Budapesti Honvéd világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltánnak az év második UWW-rangsorversenyén az egyiptomi Alexandriában. A 77 kilogrammos birkózó a török Basartól szenvedett vereséget.

Lévai Tamás után testvére, Lévai Zoltán sem tudott érmet szerezni az UWW második rankingversenyén Egyiptomban.

A kötöttfogású 77 kilogrammos birkózó a kétszeres Eb-ezüstérmes, vb-bronzérmes török Yunus Emre Basarral mérkőzött meg elsőként a pénteki versenynapon. A selejtezőmérkőzés sajnos nem úgy alakult Zoli számára, mint ahogyan azt elképzelte, ugyanis már az első menetben technikai fölénnyel maradt alul.

Basar előbb kihasználva Lévai kontratámadását pörgetett, majd négypontos felrúgós-emelést hajtott végre. A bírók a védekező Lévait ráadásul szabálytalannak látták, ezért meg is intették és két pontot adtak a töröknek, ezt követően a magyar challenge-t is elutasították, így alakult ki a 10-0-s végeredmény.

A vigaszág reménye hamar szertefoszlott, hiszen Basar a második fordulóban ezúttal nem bírt a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes örmény származású bolgár Ajk Mnacakanijannal, 3-1-re kikapott, ezzel Lévai Zoltán versenye véget ért.

Szombaton női birkózásban Orsós Sztálvira, szabadfogásban pedig Bajcajev Vlagyiszlav és Ligeti Dániel képviseli a magyar színeket az Ibrahim Musztafa nemzetközi versenyen.