Cikk keresés:    

Csongrádon birkóztak az U15-ös diákolimpiai bajnoki címekért

2024. 09. 21., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Tizenegy súlycsoportban avattak diákolimpiai bajnokot szeptember 21-én, Csongrádon. A résztvevő versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban az MBSZ versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményekben.

Száztizenöt serdülőkorú birkózó sorakozott fel a csongrádi Sághy Mihály Szakképző Iskola Tornacsarnokában, ahol a szentesi Dr. Papp László Birkózó Egyesület az őszi versenyszezon első diákolimpiai bajnokságát rendezte meg.

A fiatalok tizenegy súlycsoportban mérették meg magukat, a legnépesebb kategóriát, a huszonkét főt számláló 75 kilót az erzsébeti Antaly Sándor nyerte meg, aki idén májusban a 68 kilogrammosok között volt ötödik a korosztály görögországi Európa-bajnokságán.

Antaly ezúttal is bizonyította, hogy számolni kell vele, valamennyi ellenfelét fölényesen, technikai tussal győzte le Csongrádon.

A maradék tíz súlycsoportból hármat egri versenyző nyert meg, egy-egy bajnoki cím pedig Tatabányára, Angyalföldre, Szigetvárra, Ceglédre, Jászberénybe, Dorogra és Abonyba került.

A 2024. évi U15-ös kötöttfogású diákolimpiai bajnokok:
38 kg: Banai Erik (Tatabányai SC)
41 kg: Pécsi Szebasztián (Vasas SC)
44 kg: Bogdán Norbert (Dél-Zselic SE)
48 kg: Ónodi-Andrade Olivér (Egri VSI-KIMBA)
52 kg: Budai Milán (Ceglédi VSE)
57 kg: Juhász Imre (Egri VSI-KIMBA)
62 kg: Jakab Norbert (Egri VSI-KIMBA)
68 kg: Tugyi Zétény (Jászberényi BC)
75 kg: Antaly Sándor (ESMTK-KIMBA)
85 kg: Szilágyi Dominik (Dorogi AC-KIMBA)
+ 85 kg: Kemenczés Áron (Abonyi BC-KIMBA)

A 2024. évi U15-ös kötöttfogású diákolimpiai bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Vajda Szebasztián (elnök), Kismóni János, Asztalos Bálint, Veszelszki Dániel, Szarka Imre, Bárány Tamás, Kiss Krisztina, Seregi Balázs, Horváth Ádám, Mazula Erik. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Szabó Patrik.