Cikk keresés:    

Csarnokavatás Püspökladányban

2023. 10. 19., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Németh Szilárd elnök és Bacsa Péter ügyvezető alelnök révén az MBSZ vezetősége is képviseltette magát a püspökladányi csarnokavatón.

A püspökladányi birkózás nagy múltra tekint vissza, hiszen a helyi szakosztály hetven évvel ezelőtt alakult a vasutas klub részeként, s 2011 óta önállóan bejegyzett civil szervezetként működik, mint Püspökladányi Nehézatlétikai Sportegyesület. Az itteni minőségi utánpótlás-nevelő munka elismeréseként, az infrastruktúra-fejlesztés jegyében tavaly májusban megindult, s mostanra befejeződött az önálló birkózócsarnok építése.

Az 500 négyzetméter alapterületű, két szőnyeggel, kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, korszerű napelemekkel felszerelt létesítmény közel 400 millió forintból épült meg Magyarország kormánya és a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) támogatásával, s szolgálja Püspökladány, Sárrétudvari és Biharnagybajom több mint hetven birkózójának felkészülését.

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke csütörtöki avatóbeszédében köszönetet mondott többek Orbán Viktor miniszterelnöknek, Szabó Tünde előző és Schmidt Ádám jelenlegi sportért felelős államtitkárnak, Tóth Lajos polgármesternek, a klub vezetésének, szakembereinek, versenyzőinek, támogatóinak, az egész helyi közösségnek. Emellett javasolta, ahogy az új csarnokot a korábbi kiváló edzőről, a püspökladányi és környékbeli birkózást 1971-től közel négy évtizeden át a hátán vivő Szabó Gáborról nevezzék el.

Németh Szilárd külön köszöntötte a püspökladányi születésű, U20-as és U17-es Eb-győztes Darabos Lászlót, a magyar birkózás egyik nagy ígéretét.