Cikk keresés:    

Bali visszalépett, elmarad a Strand Világjátékok

2023. 07. 06., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: ANOC, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a hivatalos Facebook-oldaláról is kiderül, Bali visszalépett az augusztusra tervezett Strand Világjátékok megrendezésétől, ezért törölték a multisporteseményt, amelyre hét birkózónk kvalifikált.

A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) szerint Bali nem hagyott nekik más lehetőséget: túl kevés az idő másik rendezőt keresni, ezért kénytelenek voltak törölni a sporteseményt.

„Mint minden nagyobb multisporteseményen, itt is voltak nehézségek az előkészületek folyamán, de az Indonéz Olimpiai Bizottság rendszeresen biztosította arról az ANOC-ot, hogy talál megoldást, és a játékokat a tervek szerint megtartják” – áll a szervezet keddi közleményében, amelyben kiemeli, éppen ezért érte őket váratlanul a visszalépés.

A Strand Világjátékokat augusztus 5. és 12. között rendezték volna meg, hét birkózónk szerepelt volna rajta, akik öt állomásból álló versenysorozatban kvalifikálták magukat: tavaly és az idén sorrendben Franciaországban, Görögországban, Romániában, Argentínában és Szingapúrban egyaránt harcoltak a kvótáért.

Csapatunk edzője, Sükösd Attila épp kedden nyilatkozott rendkívül pozitívan honlapunknak.

Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója személyes levélben tájékoztatta a kijutott versenyzőket és a kísérőket a szomorú tényről.