Cikk keresés:    

Balesetet szenvedtek a soltvadkerti birkózók

2024. 03. 28., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: hiros.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Személyautóval, majd egy kamionnal is ütközött a Soltvadkerti TE birkózóinak kisbusza szerda délután az M5-ös autópályán.

Március 27-én, szerda délután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia keretedzéseire tartott a soltvadkerti birkózószakosztály kisbusza, amikor előzés közben előbb egy személyautóval, majd annak következtében egy kamionnal ütközött.

A balesetben a kisbusz jobb oldalán egy tizennégy esztendős birkózó ült, akinek a lába az ütközés következtében úgy beszorult, hogy csak a helyszínre kiérkező tűzoltók tudták kiszabadítani, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Mint később kiderült, a csepeli akadémiára felvételt nyert ifjú sportoló combcsonttörést szenvedett, amit csütörtökön már meg is operáltak, így várhatóan négy-öt hónap rehabilitáció után újra szőnyegre léphet már.

A sajnálatos balesetről a Magyar Birkózók Szövetsége elnöksége is tudomást szerzett, Németh Szilárd elnök maximális támogatását fejezte ki az érintettek felé, és mihamarabbi jobbulást kíván a sérülést szenvedő birkózónak, akit Bacsa Péter az MBSZ alelnöke, valamint Lőrincz Tamás a KIMBA szakmai igazgatója a napokban személyesen is meglátogat majd a kórházban.