Cikk keresés:    

Államtitkári látogatás a kötöttfogású válogatottnál

2024. 07. 18., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Csütörtökön reggel meglátogatta a Mátraházán készülő kötöttfogású birkózóválogatottat Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Az illusztris vendéget Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke és Lőrincz Tamás, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatója fogadta.

Schmidt Ádám, csakúgy, mint a tavalyi kvalifikációs viadalok előtt, most az olimpia rajtjáig járja végig a jelentősebb sportágak edzőtáborait, így a birkózókét is. Ezúttal természetesen a két kötöttfogású olimpikon, Lévai Zoltán (77 kg, BHSE) és Losonczi Dávid (87 kg, ESMTK) felkészülése, állapota érdekelte a legjobban.

A legfrissebb információkat az érintetteken kívül Módos Péter szakági szövetségi kapitány és Lőrincz Viktor, a válogatott edzője osztotta meg vele.

A fotózást és a rövid beszélgetést szőnyegmunka és erőfejlesztés követte. Búcsúképpen Schmidt Ádámot a válogatott tagjai által aláírt nemzeti címeres pólóval ajándékozták meg, valamint azokat a mezeket is szemrevételezhette, amelyeket Németh Szilárd adott Lévainak és Losonczinak: ezekben birkózhatnak a mieink a párizsi szőnyegen augusztus 6-tól.