Cikk keresés:    

A Cegléd nyerte az U15-ös kötöttfogású csb-t

2023. 11. 18., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: RG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Tizenhét serdülőcsapat közül a több válogatott versenyzőt is soraiban tudó Ceglédi VSE nyerte a 2023. évi U15-ös kötöttfogású csapatbajnokságot Szigetváron.

Szigetvár Városi Sportcsarnokának három szőnyege ad otthont az év utolsó két országos versenynek. Szombaton az U15-ös kötöttfogású csapatbajnokságot rendezték meg, amelyen összesen tizenhét egyesület sorakozott fel.

A táblás rendszerben zajló csapatbajnokságon az egyetlen selejtezőt épp a házigazda Dél-Zselic birkózta a későbbi bronzérmes Egerrel, míg a fináléba az FTC-t, az Egert és a Csepel TC-t legyőző Ceglédi VSE, valamint a Dévaványán, BVSC-Zuglón és Kiskunfélegyházán túljutó ESMTK került be.

Az aranyéremért folytatott küzdelmet végül a ceglédiek nyerték, miután egészen az utolsó, plusz 75 kilogrammos súlycsoportokig kiélezett volt a csata az erzsébetiekkel szemben. A végső győzelmet Ungvári Tibor szerezte, aki négypontos vezetésnél kétvállra fektette riválisát, Marcinkovics-Kovács Kevét, ezzel 26-18-ra megnyerte a csapattalálkozót a Ceglédnek.

A dobogó harmadik fokáért is nagy volt a hajrá, a bronzérmet azonban az egriek érdemelték ki, miután a Csepeli BC-t 19-16 arányban múlták felül.

A szigetvári versenyhétvége, ezzel együtt a 2023-as országos versenyszezon vasárnap a diák és utánpótláskorú leány csapatbajnoksággal zárul.

Bajnokcsapat: Ceglédi VSE (A bajnokcsapat tagjai: Pék Tamás, Varga Dávid, Zatkó Gergő, Budai Milán, Barna József, Kiss Rómeó, Surányi Csongor, Máté Miklós, Kovács Gergely, Fodor Martin, Budai Ferenc, Ungvári Tibor)
2. ESMTK
3. Egri VSI
4. Csepeli BC
5. Kiskunfélegyházi BSE
6. Csepel TC
7. BVSC-Zugló
8. Orosházi BE
9. Pécsi EAC
10. FTC
11. Dévaványai SE
12. Diósgyőri VTK SE
13. Orosházi SBK
14. Vasas SC
15. Kertvárosi SE
16. Dél-Zselic SE
17. Tatabányai SC
18. Esztergomi BSE
19. Kaposvári SI USE

A helyosztók végeredményei:
Döntő:
Ceglédi VSE – ESMTK 26-18

Bronzmérkőzés: Egri VSI – Csepeli BC 19-16
Ötödik helyért: Kiskunfélegyházi BSE – Csepel TC 23-20

A versenyen közreműködő bírók: Rögler Gábor (elnök), Kismóni János, Szántóné Csánó Zsófia, Csík Annamária, Kismóni Móric, Lukács Imre, Kajtán László, Major Sándor, Lakatos Tamás, Nagy Máté Sándor. Versenyiroda: Kajtán Olivér, Vajda Szebasztián.