Cikk keresés:    

Tizenegy KIMBA-érem a szabadkai UWW-versenyről

2024. 03. 18., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: kozmaakademia.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Idén is megrendezték a Refik Memisevics Brale-emlékversenyt Szabadkán, ahol a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendékei képviselték Magyarországot.

Tizenegy nemzet több mint száz kadétkorú sportolója sorakozott fel a 2024. évi U17-es női és kötöttfogású Refik Memisevics Brale-emlékversenyen Szabadkán.

A vajdasági viadalon hazánkat a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia ifjú tehetségei képviselték, méghozzá nem is akármilyen szerepléssel.

A Struhács György, Korpási Bálint, Kocsis Gábor vezette magyar küldöttség ugyanis összesen tizenegy érmet, köztük két aranyat szerzett a nagymúltú megmérettetésen, ráadásul a csapatpontversenyben is az előkelő második helyen zárt.

A két magyar aranyérem női birkózásban született, ahol két U15-ös Európa-bajnoki bronzérmesünk állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 49 kilogrammosok között a pestszentimrei Németh Szonja, a 65 kilogrammosoknál pedig az esztergomi Bereczki Réka bizonyult súlycsoportjában a legjobbnak.

A kötöttfogású csapat is közel állt az aranyéremhez, végül azonban Zatkó Gergő, Krim Áron, Kazinczy Bálint, Varga Zalán és Bátyai Dorián is be kellett érje az ezüstéremmel.

Női eredményeink:
49 kg: 1. Németh Szonja
57 kg: 3. Tóth Réka
57 kg: 4. Páli Éva
65 kg: 1. Bereczki Réka

Kötöttfogású eredményeink:
45 kg: 2. Zatkó Gergő
48 kg: 2. Krim Áron
48 kg: 5. Both Zoltán
51 kg: 2. Kazinczy Bálint
65 kg: 3. Szabad Botond
65 kg: 5. Kolompár Tibor
80 kg: 2. Varga Zalán
80 kg: 3. Kóródi Zsombor
80 kg: 3. Hervai Dominik
92 kg: 2. Bátyai Dorián
Kiesett: Szenicza Nimród (55 kg), Csicsó Roland (65 kg), Kovács Barnabás (71kg).

A 2024. évi Refik Memisevics Brale-emlékversenyen Palási Tibor UWW-delegáltként, Veszelszki Dániel pedig bíróként képviselte Magyarországot.