Cikk keresés:    

Végh Richárd ezüstérmet nyert Szingapúrban

2023. 06. 11., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A + 90 kilogrammos Végh Richárd révén magyar érem is született az UWW szingapúri strandbirkózó-világrangsorversenyén.

Dél-Amerika után ezúttal Ázsiában, Szingapúrban gyűlt össze a világ strandbirkózó mezőnye, hiszen újabb világrangsorversenyt rendeztek, amely egyben kvalifikáció volt az augusztusi, indonéziai II. Strand Világjátékokra.

A kétnapos szingapúri megmérettetésen az U23-as Eb-ötödik Szabó Nikolettért, valamint az U23-as Eb-bronzérmes Végh Richárdért szoríthattunk.

Niki a női 60 kilogrammos súlycsoportban versenyzett, ahol a csoportmérkőzéseket ugyan vereséggel kezdte a strandbirkózásban U20-as vb-ezüstérmes ukrán Meddveckával szemben, a folytatásban azonban a török Karadenizt, majd a thaiföldi Dujangdzsit is legyőzte, végül második lett csoportjában, így sajnos nem jutott tovább, nyolcadikként zárt.

Ricsi a férfi + 90 kilogrammosok mezőnyében nyújtott ismét kiemelkedő teljesítményt. Az érdiek büszkesége elsőként a szőnyegen U20-as világ- és Európa-bajnoki bronzéremig jutó török Yasarlit győzte le fölényesen, majd a folytatásban ugyan kikapott a szenegáli Faye-től, a harmadik fordulóban felül múlta a mongol Erdenét, így körbeverés alakult ki.

A körbeverésből Végh jött ki jól és csoportelsőként már az U20-as Eb-második, világ- és Európa-bajnoki ötödik ukrán Vlaszov elleni elődöntőre készülhetett, ahol aztán óriási csatában egypontos győzelmet aratva döntőbe került.

A finálé hasonlóan kiélezett küzdelmet hozott az U20-as vb-ezüstérmes grúz Kordzajával szemben, az 1-1-es végeredmény viszont a grúznak kedvezett, Végh Richárd tehát az előkelő második helyen zárta a szingapúri strandbirkózó-világrangsorversenyt.