Cikk keresés:    

Változások a sportorvosi engedélyekkel kapcsolatban

2024. 08. 26., írta: MBSZ, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Az alábbi változások 2024. július 24-től léptek érvénybe!

Ezúton szeretnénk mindenkit tájékoztatni a sportorvosi engedélyekkel kapcsolatos változásokról, mely szerint 2024. július 24-től:

  • birkózás sportágban betöltött 6 éves életkortól lehet ALKALMAS minősítést adni,
  • birkózás sportágban betöltött 9 éves életkortól lehet VERSENYZHET minősítést adni.

Ez a változás egyben azt jelenti, hogy a korábban az MBSZ Szakmai Bizottsága által elfogadott enyhítés, mely szerint két alkalmas (az utolsó 6 hónapnál nem régebbi) pecséttel, valamint a kitöltött szülő engedéllyel lehet az U10-es korosztály MBSZ versenyén indulni, 2025. január 1-től MEGSZŰNIK!

Szeretnénk felhívni a figyelmet, a fenti változás nem azt jelenti, hogy a betöltött 9 éves életkortól már lehet indulni az U10-es versenyeken, az indulási feltétel továbbra is az, hogy a sportoló az adott naptári évben a 10. életévébe lépjen, tehát ennek a korosztálynak az úgy nevezett „felbirkózás” továbbra sem lehetséges!

A gyermekgálákon a háziorvosi igazolás, valamint a kitöltött szülői engedély továbbra is elfogadott és elegendő az induláshoz!

Kérjük a szakosztályokat, hogy a fenti változásról a sportolókat, illetve a szülőket szíveskedjenek tájékoztatni!

Továbbá javasoljuk, hogy az ITT letölthető dokumentumot kinyomtatva a sportorvosi vizsgálatra vigyék magukkal, mert előfordulhat, hogy ez az új információ nem minden esetben jutott még el a területileg illetékes sportorvosokhoz.