Cikk keresés:    

Változás: Elmarad a pénteki közgyűlés

2021. 05. 26., írta: MBSZ, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózó Szövetség ezúton is tájékoztatja tagjait, hogy a 2021. május 28. napjára összehívott közgyűlése elmarad!

Ennek oka, hogy az Országgyűlés múlt heti döntése alapján legkésőbb szeptember közepéig meghosszabbították a koronavírus-világjárvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet.

A döntés egyik – nem várt – következménye, hogy a hétvégén megjelent Magyar Közlöny szerint a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet is hatályban maradt, amelynek 3. § (1) bekezdése szerint „a jogi személy döntéshozó szervének ülése – ideértve küldöttgyűlést és a részközgyűlést is – nem tartható meg olyan módon, hogy az a tag személyes részvételét igényelje, abban az esetben sem, ha az ülés e rendelet hatálybalépésekor már összehívásra került”. (A rendelet értelmében tehát – amellett, hogy magánrendezvényeket, esküvőket, sporteseményeket, zenés-táncos rendezvényeket és egyéb gyűléseket már lehet tartani – egyesületi, sportszövetségi stb. közgyűlések személyes részvétellel egyelőre továbbra sem tarthatók meg.)

A rendelet ugyanakkor a törvényes működés fenntartás érdekében lehetővé teszi, hogy közgyűlési határozathozatalra – az ügyvezetés kezdeményezése alapján – ülés tartása nélkül kerüljön sor. E lehetőséggel élve az MBSZ ügyvezetése hamarosan kezdeményezni fogja az írásbeli szavazást, addig kérjük szíves türelmüket és megértésüket!