Cikk keresés:    

Válogatott birkózók váltottak klubot 2024-ben

2024. 02. 06., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Január 1-jén kezdődött, 31-én pedig véget ért a 2024-es év átigazolási szezonja, amelyben közel 100 versenyző, köztük több válogatott birkózó váltott klubot.

Senki se lepődjön meg, ha 2024-ben néhány válogatott birkózó új klubszínekben lép szőnyegre a hazai viadalokon, ugyanis az egyhónapos átigazolási szezonban több sportoló is egyesületet váltott.

Így tett többek között a 2023-ban U20-as világ- és Európa-bajnoki címet, korábban U17-es világ- és Európa-bajnoki címet, valamint U15-ös kontinensbajnoki címet szerző Elekes Enikő is, aki a Kőbánya SC-nek köszönte meg az elmúlt jónéhány közösen eltöltött évet, majd úgy döntött, hogy idéntől a Csepel Torna Club színeiben versenyez tovább.

Hasonlóan döntött az elmúlt esztendőben U20-as Európa-bajnoki ezüstérmet, és világbajnoki bronzérmet szerző Terék Geda is. Ő a Budapesti Honvédról váltott a csepeli alakulatra, de szintén ott folytatja pályafutását az U20-as Eb-harmadik, többszörös felnőttválogatott Vida Csaba is, aki pedig Kecskemétről szerződött a Hollandi útra.

A Budapesti Honvéd is erősített, méghozzá két szabadfogású válogatott birkózóval, Antal Dániellel és Juhász Balázzsal is. Egyiküknek sem lesz ismeretlen terep a Dózsa György úti sporttelep, hiszen Antal a 2023-as NB I-es csapatbajnokságon már kölcsönjátékosként bemutatkozhatott a Honvédban, Juhász pedig még néhány évvel ezelőtt országos bajnoki címet is szerzett a XIII. kerületieknek.

Ugyancsak a Honvéd mellett döntött az U17-esek között Európa-bajnoki bronzérmet szerző Fige Levente is, sőt, múlt szombaton már az oroszlánosokat képviselte az év első válogatóversenyén. Fige a Csepel TC-ből igazolt a BHSE-be.