Cikk keresés:    

U17-es szabadfogású érmek Németországból

2022. 07. 10., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Két ezüstéremmel zárta az U17-es nemzetközi versenyt a magyar szabadfogású válogatott Luckenwaldéban.

A rohamosan közeledő római U17-es világbajnokságra készülő szabadfogású csapat Németországban tartott főpróbát, a hét nemzetet (német, lengyel, osztrák, litván, lett, ukrán és magyar) felvonultató Bradenburg-kupán.

A Farkas Gábor irányította küldöttségből a közelmúltban véget ért kontinensbajnokságon ezüstérmet szerző Zsivnovszky Péter és Arszunkajev Musza ismét a dobogó második fokára állhatott fel.

A 80 kilogrammosok között a szigetszentmiklósi Zsivnovszky három német versenyzővel mérte össze tudását. Első két ellenfelét magabiztos birkózással, fölényesen, technikai tussal múlta felül, ám a súlycsoport döntőjében a Marat Kardanov 4-3-ra legyőzte őt, így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Eggyel feljebb, a 92 kilogrammosoknál az angyalföldi Arszunkajev két tusgyőzelemmel indított, előbb egy németet, majd egy litvánt győzött le, míg az elődöntőben egy újabb litvánt múlt felül technikai tussal. A fináléban az Európa-bajnokságról is ismert ukrán Jaroszlav Lisznjak volt az ellenfél, aki ellen Muszának lenti helyzetben beszorult a karja és 10-0-ra kikapott, másodikként zárt.

Szintén éremért birkózhatott a győri Varga Márton is, aki ugyan vereséggel kezdett, ám mivel a vigaszágon győzni tudott, a bronzcsatában is szőnyegre léphetett. Három német riválisa közül azonban csak egyet sikerült legyőznie, ötödik lett a 60 kilogrammosok között.

A csapat negyedik versenyzője, Biblia Róbert ezúttal az eredetihez képest egy súlycsoporttal feljebb indult, azonban így is megnyerte első két mérkőzését lengyel és német vetélytársaival szemben. A folytatásban viszont nem sikerült újabb győzelmet aratnia, két lengyeltől is kikapott és ezzel véget ért számára a nemzetközi verseny.