Cikk keresés:    

U15-ös diákolimpia Hajdúszoboszlón

2023. 10. 27., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Három októberi területi diákolimpiát követően Hajdúszoboszló adott otthont a hónap első diákolimpiai döntőjének, ahol az U15-ös korosztály szabadfogásban mutathatta meg tudását.

Szeptember közepén a kötöttfogásúak a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, míg a szabadfogásúak október végén Hajdúszoboszlón küzdöttek meg egymással az U15-ös diákolimpiai bajnoki címekért.

A városi sportházban rendezett diákolimpián több mint 150 serdülőkorú birkózó próbált szerencsét, több olyan tehetség is szőnyegre lépett, aki a nyári, kaposvári korosztályos Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott.

A legnépesebb súlycsoportot, a 62 kilót az abonyi Donkó Lehel nyerte, miután egyedül válogatottbeli társa, a jászberényi Tugyi Zétény tudta őt megszorítani a nyolcaddöntőben, a többi ellenfelét mind technikai tussal győzte le. Érdekesség, hogy Donkó a júliusi kontinensbajnokságon még két kategóriával lejjebb, az 52 kilogrammos súlycsoportban képviselte hazánk színeit.

A résztvevő versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban az MBSZ versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményekben.

A 2023. évi U15-ös szabadfogású diákolimpiai bajnokok:
38 kg: Zatkó Gergő (Ceglédi VSE-KIMBA)
41 kg: Papp Kristóf (Pécsi EAC)
44 kg: Szuromi László (ESMTK-KIMBA)
48 kg: Németh Bálint (Bócsai BLSE-KIMBA)
52 kg: Bódi Csaba (Orosházi BE-KIMBA)
57 kg: Lángh Vince (Vasas SC)
62 kg: Donkó Lehel (Abonyi BC-KIMBA)
68 kg: Antaly Sándor (ESMTK-KIMBA)
75 kg: Budai Ferenc (Ceglédi VSE-KIMBA)
85 kg: Szikszai Levente (Törökszentmiklósi BDSK)
+ 85 kg: Juhász György (Csepeli BC-KIMBA)

A 2023. évi U15-ös szabadfogású diákolimpiai bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Szabó Bence (elnök), Rögler Gábor, Lőrik Zsombor, Makula Tamás, Lukács Imre, Major Sándor, Szarka Imre, Szilágyi György, Réczi Bianka, Simita Zsolt. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Szabó Patrik.