Cikk keresés:    

Tizennyolc magyar érem a bukaresti junior nemzetközi versenyről

2021. 06. 06., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Harmincnégy juniorkorú versenyző képviselte hazánk színeit a román fővárosban megrendezett összenépi nemzetközi viadalon. A magyar küldöttség végül 3 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzéremmel zárta a megmérettetést. Magyarország a nőknél és a kötöttfogású férfiaknál is egyaránt második lett a csapatpontversenyben.

A június 28-án rajtoló dortmundi junior Európa-bajnokság főpróbáját Bukarestben, a Dumitru Pirvulescu és Vasile Iorga nemzetközi versenyen tartotta a magyar válogatott.

Mivel a dorogi válogatóversenyt követően néhány súlycsoportban még maradtak kérdőjelek a válogatott címeres mezzel kapcsolatban, így volt, hogy egy kategóriában több magyar birkózó is szőnyegre lépett Romániában.

A Ritter Diletta és Páli Sándor vezette kilenc fős női alakulatunkból a fradista Szabó Nikolett jutott a legtovább, az 57 kilogrammosok között honfitársát, a csepeli Vizi Flórát is legyőzve megnyerte a rangos nemzetközi versenyt.

A férfiaknál is jutott aranyérem, ráadásul kettő is. A Fodor Zoltán és Kliment László irányította kötöttfogásúaknál a nehézsúlyú, még csak kadetkorú Bazsó Adolf állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Tóth Gábor és Hatos Gábor szabadfogású alakulatában a kadet vb-ezüstérmes Korcsog Milán érdemelte ki az aranyérmet, a 97 kilogrammos súlycsoportban senki sem tudta megállítani.

Női eredményeink:
50 kg: 3. Matyi Vivien (ESMTK)
53 kg: 3. Nagy Nikolett Szolanzs (Csepp-L)
55 kg: 2. Szenttamási Róza (Csepp-L)
57 kg: 1. Szabó Nikolett (FTC)
57 kg: 2. Vizi Flóra (Csepeli BC)
65 kg: 3. Szabados Noémi (FTC)
72 kg: 2. Újfalvi Lili (Kecskeméti TE)
76 kg: 3. Lázár Réka (Kecskeméti TE)
Kiesett: Virág Zsófia (72 kg, Soltvadkerti TE).

Kötöttfogású eredményeink:
63 kg: 5. Petenykó Viktor (ESMTK)
72 kg: 3. Tösmagi Attila (ESMTK)
72 kg: 2. Zurai Rajmund (DVTK)
77 kg: 3. Klányi Krisztofer (Dorogi NC)
82 kg: 5. Mezei Dominik (Dorogi NC)
87 kg: 3. Mezei Patrik (Dorogi NC)
97 kg: 2. Mohl Richárd (ESMTK)
130 kg: 1. Bazsó Adolf (BHSE)
130 kg: 3. Végh Artúr (Érdi Spartacus)
Kiesett: Kovács Gábor (60 kg, BHSE), Vitek Amadeusz (63 kg, BHSE), Pohilec Ádám (67 kg, BHSE), Vajda Szebasztián (77 kg, Szentes), Dömök Péter (82 kg, FTC).

Szabadfogású eredményeink:
74 kg: 3. Balázs Bálint (Tatabányai SC)
97 kg: 1. Korcsog Milán (Csepp-L)
125 kg: 2. Ubornyák Csaba (Vasas SC)
Kiesett: Kiss Benedek (61 kg, Szegedi VSE), Budai-Kovács Marcell (65 kg, Csepp-L), Nagy Zsombor (70 kg, Csepeli BC), Jochim Márk (79 kg, Orosházi SBK), Hencz Joel (86 kg, Vasas SC), Laky Levente (86 kg, ESMTK), Veszeli Dániel (86 kg, Csepp-L), Angyal Krisztián (92 kg, Csepeli BC).

A nemzetközi versenyen Szántóné Csánó Zsófia bíróként képviselte Magyarországot.