Cikk keresés:    

Szenttamási aranyéremmel hangolt az U23-as vb-re

2024. 09. 22., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A romániai Bukarestben tartott főpróbát az albániai U23-as világbajnokságra a magyar U23-as női és szabadfogású válogatott.

2024-ben az U23-a korosztálynak tartotta meg hagyományos nemzetközi versenyét, az Ion Cornianu és Simon László-emlékversenyt a Román Birkózószövetség.

Az utánpótlásviadalon magyar versenyzők is szőnyegre léptek, akik az október 21-én kezdődő albániai U23-as világbajnokságra készülnek.

Küldöttségünk a női mezőnyben jeleskedett leginkább, a budapesti UWW-rangsorversenyen ezüstérmes Szenttamási Róza megnyerte az 55 kilogrammosok versenyét, mindeközben az U23-as Eb-bronzérmes Pók Karolina és Virág Zsófia a 65 és a 76 kilogrammosok között lett ezüstérmes, az U23-as Eb-ötödik Szabó Nikolett pedig az 59 kilogrammosoknál állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A Martin Gábor vezette női alakulat a csapatpontversenyben Lengyelország és Románia mögött a harmadik helyen zárt.

Szabadfogásban az U20-as világ- és Európa-bajnoki ötödik Angyal Krisztián a 92 kilóban, míg az U23-as Eb-ezüstérmes Korcsog Milán a 125 kilóban képviselte hazánk színeit, de végül mindkét versenyző idő előtt búcsúzott a nemzetközi versenytől.

Eredményeink:
55 kg: 1. Szenttamási Róza
59 kg: 3. Szabó Nikolett
65 kg: 2. Pók Karolina
76 kg: 2. Virág Zsófia
Kiesett: Angyal Krisztián (92 kg), Korcsog Milán (125 kg).

A nemzetközi versenyen Palásti Tibor UWW-delegáltként, míg Starosciák Tamás bíróként vett részt.