Cikk keresés:    

Sportvezetők, hölgypolitikusok a KIMBA-n

2023. 11. 06., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: FL, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Hétfő délelőtt sportvezetők és politikusok látogatták meg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), amelyben a létesítmény mellett edzésbemutatókat is megtekintettek.

A KIMBA és a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) vezetősége közel negyven sportvezetőt, s jobbára női politikust fogadott a nevelőműhely főcsarnokában. Mindenekelőtt az MBSZ elnöke, a Kozma-akadémia alapítója, Németh Szilárd köszöntötte a vendégeket, majd a Magyarország 100. olimpiai bajnoki címét szerző Hegedüs Csaba – aki napjainkban a KIMBA szakmai főtanácsadójaként tevékenykedik – mesélt nekik néhány igazán érdekes történetet. 

A hölgyek edzése közben a KIMBA olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás adott szakmai útmutatót a tréningről, miközben a nevelőműhelyben zajló munkáról is beszélt. A tréning színesen alakult, a bemelegítést követően szituációs gyakorlatok és fogásgyakorlás következett, a „közönség” az igazán szép megmozdulásokat nem egyszer tapssal fogadta.

A program folytatásában a kötöttfogású srácok mutatták meg, mire képesek, közös fotók elkészítését követően kötetlen beszélgetéssel fejeződött be a program. Sokak mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével a női politikusokat, állami vezetőket, országgyűlési tagokat képviselve Czunyiné Bertalan Judit, Szabó Tünde, Mátrai Márta, Marusovits Andrea, Dunai Mónika, Illés Boglárka, Kállai Mária, a sportvezetést pedig Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára és Fürjes Balázs, a NOB tagja, valamint ott volt Sinkó Andrea MOB-tag, olimpiai hatodik egykori rg-versenyző is.