Cikk keresés:    

Sillei Janka ismét U15-ös Európa-bajnok!

2024. 05. 17., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kaposvár után Lutrakiban is Európa-bajnoki címet szerzett a serdülőkorú Sillei Janka. A Vasas birkózójának kívül Jung Zsófia és Balázs Zea is dobogón zárt, mindkét sportoló harmadik lett, míg Pusztai Kata és Bereczki Réka ezúttal az ötödik helyezést érte el. Női küldöttségünk a csapatpontverseny harmadik helyén végzett Görögországban.

A szabadfogású versenyt a női követte a görögországi Lutrakiban megrendezett U15-ös Európa-bajnokságon, amelynek pénteki helyosztói már-már éjszakába nyúltak.

A Szatmári Zsolt, Török-Dénes Mercédesz és Sleisz Gabriella vezette női együttesünkben több olyan versenyző is helyet kapott, aki tavaly a kaposvári kontinensbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt.

Ilyen volt az angyalföldi Sillei Janka is, aki 2023-ban a 39 kilogrammosok között meggyőző birkózást bemutatva tartotta itthon az Európa-bajnoki aranyat, most azonban már a 42 kilogrammosok között menetelt, hasonlóan magabiztosan.

Janka selejtezővel kezdett a 20 fős mezőnyben, ahol az ukrán Kucsmát győzte le, majd az orosz Baranovát 2-1-nél, a fehérorosz Dudkót pedig 10-0-nál fektette kétvállra. Sillei lendülete az elődöntőben sem hagyott alább, az azeri Ahmadlinál 7-0-ra bizonyult jobbnak, majd másnap a horvát Blazekovic elleni fináléban sem tétlenkedett, pályafutása második U15-ös Európa-bajnoki címét zsebelte be.

Sillei Jankán kívül további négy magyar birkózóért szoríthattunk a péntek esti helyosztókon. Pusztai Kata, Jung Zsófia, Balázs Zea és Bereczki Réka közül azonban csak az esztergomi Jung és a diósgyőri Balázs vehetett át érmet az ünnepélyes eredményhirdetés során, miután mindkét fiatal megnyerte bronzmérkőzését Lutrakiban.

A kiváló egyéni eredményeknek köszönhetően csapatban is az élbolyban, egészen pontosan a harmadik helyen végeztek tehetségeink.

Női eredményeink:
42 kg: 1. Sillei Janka
50 kg: 5. Pusztai Kata
54 kg: 3. Jung Zsófia
58 kg: 3. Balázs Zea
62 kg: 5. Bereczki Réka
Kiesett: Valcsák Kira (33 kg), Báger Dorina (36 kg), Szentpál Viviel (39 kg), Szentpál Lilien (46 kg), Banai Zoé (46 kg), Józsa Kinga (66 kg).