Cikk keresés:    

Sastin lett a Vasas birkózószakosztályának társelnöke

2021. 10. 31., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: vasassc.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Vasas SC a hivatalos honlapján nemrégiben arról számolt be, hogy a folytatásban a világbajnok és Európai Játékokon győztes Sastin Marianna a klub birkózószakosztályának társelnökeként is tevékenykedik.

Sastin Marianna izgalmas évet tudhat maga mögött: ezüstérmet nyert a varsói Európa-bajnokságon, ráadásul 38 évesen részt vehetett a tokiói olimpián. A kétszeres vb-ezüstérmes klasszist motiválja a jövő tavasszal Budapesten esedékes kontinensviadal, ám egyelőre nem határozott arról, folytatja-e a pályafutását.

Az viszont már most jól látható, Marianna készül az élsport utáni időszakra is, így örömmel fogadta el Markovits László klubelnök és Kacsó Tibor szakosztályelnök felkérését arra, hogy szakosztályi társelnökként segítse a Vasas birkózóműhelyének fejlődését.

  • „Tizenegy éve vagyok a Vasasban, így nagyon örültem ennek a lehetőségnek, és remélem, hogy érdemben segíthetem a szakosztályunkat” – fogalmazott a 2013-ban hazai közönség előtt vb-aranyat szerző Sastin a Vasas honlapjának.

  • „Nagyon fontos feladatnak tartom, hogy világbajnokként és olimpikonként megfelelően reprezentáljam a Vasas-birkózást. Azt látni kell, hogy minden küzdősport nehéz helyzetben van, hiszen manapság a fiatalok körében kevésbé népszerűek azok a sportágak, amelyekbe rengeteg energiát és munkát kell fektetni, miközben kicsi az esély a sikerre és az egzisztenciateremtésre. Ezért is kell sokat tennünk annak érdekében, hogy a gyerekek megmaradjanak a sportágnak és a családi háttér mellett a szakosztály is biztosítsa számukra a megfelelő feltételeket az élsportolói célok eléréséhez” – így Sastin.

Markovits László klubelnök hangsúlyozta, tudatosan szeretnének lehetőséget adni a Vasas család meghatározó sportolóinak, hogy akár már az aktív pályafutásuk alatt bekapcsolódhassanak a saját szakosztályuk vezetésébe.

  • „Szász-Kovács Emese és Szilágyi Áron után most Sastin Mariannával bővül ez a kör, aki szintén igazi példakép a klub és a birkózóink számára. Biztos vagyok abban, hogy szakosztályi társelnökként komoly hozzáadott értéket jelent a mindennapok során, és vele erősödve a küzdősportágakban adódó kihívások megoldásában is hatékonyabbak tudunk lenni” – vélekedett Markovits László.