Cikk keresés:    

Osztozunk a sportág gyászában! – levél a tornászszövetségnek

2022. 01. 27., írta: MBSZ, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

2022. január 24-én elhunyt Csollány Szilveszter, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A Magyar Birkózók Szövetségének vezetősége hivatalos levélben fejezte ki a Magyar Torna Szövetség felé részvétét.

Tisztelt Elnök Úr, kedves magyar tornászok!

Kérem, engedje, meg hogy a magam, a Magyar Birkózók Szövetsége vezetősége és egész sportágunk nevében kifejezhessem mély részvétemet a gyászoló család, a hazai tornásztársadalom, a Magyar Torna Szövetség és személyesen Ön felé Csollány Szilveszter elhunyta alkalmából.

Egy nagy bajnok, egy igazi legenda mindig űrt hagy maga után, de ha ilyen fiatalon távozik közülünk, a szomorúság, a veszteség érzése szinte határtalan. Csollány Szilveszter nem csak a tornászok között, hanem az egész magyar sporttársadalomban nyomot hagyott maga után, ezért szerettük volna jelezni, hogy osztozunk a gyászban. A magyar birkózócsalád is veszített el nagy bajnokot ereje teljében, gondoljunk csak például eddigi egyetlen kétszeres olimpiai aranyérmesünk, Kozma István, a legendás Pici 1970-es tragikus halálára. Évekbe telt, míg vezére hiányát kiheverte sportágunk, de sikerült, többek között azért, mert soha nem feledtük őt, ápoljuk emlékét, róla neveztük el például jövőnk zálogát, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát.

Szívből kívánom a magyar tornászoknak, hogy legendás alakjuk, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csollány Szilveszter tragikusan korai elvesztése után az ő nyomdokain haladva, példaadó pályafutása mentén folytassák sikeres útjukat.

Osztozunk a sportág gyászában!

Magyar Birkózók Szövetsége