Cikk keresés:    

Nyílt levél Märtz Józsefnek

2024. 05. 16., írta: NJ, fotót készítette: kozmaakademia.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mint ismert, a magyar birkózás jövőjének záloga, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) évek óta tisztán politikai támadások kereszttüzében áll, s ez a tendencia az önkormányzati választások közeledtével felerősödött. A KIMBA vezetősége már több alkalommal cáfolta hiteles dokumentumokkal a képtelen vádakat, amelyek többségét a Csepeli BC elnöke, Märtz József fogalmazta meg. Ezúttal viszont egy őt és tevékenységét jól ismerő kiváló sportember, Nagy József, - akit a birkózás világában mindenki Jacksonként ismer - a klub egykori versenyzője és évtizedekig edzője írt nyílt levelet, amelynek tartalmát azért érdemes megismerni, hogy a magyar birkózócsalád tagjai tisztában legyenek a háttérben zajló folyamatokkal. A levél lényege, hogy közvetlen érintettként, bennfentesként pontokba szedve leírja, mennyi mindent ártott Märtz József a csepeli és az egész magyar birkózásnak „áldásos” tevékenységével. Felsorolja kirúgott vagy távozni kényszerült szakemberek és sportolók nevét, majd felszólítja Märtzet, hogy számoljon el az értük kapott pénzekkel és távozzon a magyar birkózótársadalomból.

A levelet IDE KATTINTVA lehet változtatás nélkül, szerkesztett formában elolvasni.

Nyílt levél Märtz Józsefnek, a Csepeli Birkózó Club elnökének

Szeretném megtudni tőled, hogy gyalázkodó, lejárató, vádaskodó beadványaiddal miért épp most, a választások előtti időszakban álltál a nagy nyilvánosság elé? Tudjuk, a hatalomhoz, és a pénzhez való ragaszkodásodnál csak a jellemtelenséged és a gátlástalanságod a nagyobb!

Szeretnénk választ kapni arra, hogy az elmúlt 22 év alatt a Csepeli Birkózó Clubban, mint elnökségi tag, 2015-től pedig mint elnök, mit tettél a magyar birkózótársadalomért? Csak romboltál, és leépítettél mindent!

Az alábbi, évenkénti bontásban felsorolt tényekkel megpróbállak emlékeztetni:
1. 2002-ben kirúgtátok Kacsó Tibort , aki azóta a Vasas birkózóinak az elnöke.
2. 2003-ban eladtátok a saját nevelésű, Európa-bajnoki aranyérmes Bánkuti Zsoltot, aki jelenleg a szabadfogású válogatott szövetségi kapitánya.
3. 2004-ben eladtátok a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli Ottót Vácra.
4. 2005-ben Péteri András távozott általatok , aki ma a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia vezetőedzője.
5. 2007-ben Gulyás Zoltán és Hajdu Imre következett, akik megalakították a CSABI egyesületet.
6. 2008-ban kirúgtátok dr. Fodor Tamást, a Testnevelési Egyetem tanárát. Ugyancsak 2008-ban Wöller Ákos távozott.
7. 2009-ben Sastin Marianna is távozott, aki mindmáig az egyetlen női világbajnokunk, sajnos nem Csepel színeiben! Jelenleg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia női szakágának az edzője.
8. 2010-ben eladtátok a junior vb-bronzérmes, később felnőtt Eb-2. Németh Zsanettet, de távozott az Eb-ezüstérmes Szabó Emese is.

2014-ben, Németh Szilárd színrelépésével már nem volt lehetőséged gátlástalanul garázdálkodni, és ártani a csepeli birkózóknak, de amikor ő 2015-ben a Magyar Birkózók Szövetsége elnöke lett, ismét ámokfutásba kezdtél, immár klubelnökként.

Kirúgtál engem, András Lajost és Glázer Józsefet, akik több évtizeden keresztül dolgoztak a csepeli birkózókért. Megörököltél egy teljes felnőtt országos bajnokcsapatot, benne öt felnőtt válogatott birkózóval.

„Áldásos” tevékenységed eredménye lett a további emberek kirúgása: Molnár József, Lukács Norbert, Gulyás Zsombor, Szmik Attila, Nagy Bálint, Bóna Csaba, Bóna Dániel, Algács Zoltán, akik között több magyar bajnok van.

Távozni kényszerült a Csepeli BC-ből Ritter Árpád kétszeres Európa-bajnoki aranyérmes, saját nevelésű birkózónk, valamint Ritter Diletta is miattad távozott. Vida Csaba junior Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnk is miattad hagyta el a klubot!

De távozásra kényszerült gyerekkori barátod, Gulyás István is, mert szembe merészelt szállni veled!

2022-ben távozott Csepelről egy saját nevelésű, sajnos már nem a Csepel színeiben Európa-bajnoki aranyérmes birkózó, Fritsch Róbert is.

Tevékenységeddel azt a kétes dicsőséget is sikerült kivívnod, hogy a magyar birkózás történetében egyedülálló módon Németh Szilárd elnök úr kezdeményezte a visszahívásodat az MBSZ elnökségéből, ami miatt lemondásra kényszerültél.

Az „áldásos” tevékenységed miatt szeretnénk, ha választ adnál arra: miért züllesztetted le a klubot, miért távolítottál el sok szakembert, sportolót, s az értük kapott pénzek hova lettek? A 22 év alatt a kezeid között átment súlyos milliókkal számolj el!

Továbbá szeretném, és ezzel az óhajjal nem vagyok egyedül, ha gyorsan távoznál a birkózók társadalmából, mert nem vagy méltó arra, hogy a magyar birkózócsalád tagja légy.

Csepel, 2024. május 9.

Nagy József (vagy, ahogy a birkózó társadalom ismeri Jackson), a csepeli birkózó klub egykori versenyzője, évtizedekig edzője