Cikk keresés:    

Négy U20-as kötöttfogású érem az Adria-partról

2023. 05. 28., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a spanyolországi U20-as Európa-bajnokságra készülő magyar kötöttfogású válogatott a poreci nemzetközi versenyt.

Immáron 35. alkalommal rendezték meg az Adria Trófeája nemzetközi birkózóversenyt Horvátországban, amelyen természetesen Magyarország is képviseltette magát az U20-as kötöttfogású válogatottal.

A Fodor Zoltán és Kliment László vezette küldöttségből az U17-es Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Levente, valamint az U17-es Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Darabos László érdemelt ki aranyérmet súlycsoportjában, előbbi a 72, utóbbi a 130 kilogrammos versenyt nyerte meg Porec-ban.

Darabos a fináléban honfitársával, a még kadétkorú László Koppánnyal mérkőzött meg, aki így kénytelen volt beérni az ezüstéremmel. A magyar csapat negyedik érmét az U17-es Eb-bronzérmes, szintén kadétkorú Fige Levente szerzete, harmadik lett az 55 kilogrammos súlycsportban.

A rangos nemzetközi viadalon a teljes horvát mezőny mellett többek között ukrán, német, svéd, észt, lengyel, szerb, moldovai, amerikai, izraeli, cseh, osztrák, belga, portugál és holland birkózók is szőnyegre léptek.

Eredményeink:
55 kg: 3. Fige Levente
55 kg: 5. Domokos Edmond
72 kg: 1. Lévai Levente
77 kg: 5. Botos Dominik
97 kg: 4. Kudelász Hunor
130 kg: 1. Darabos László
130 kg: 2. László Koppány
Kiesett: Rafael Dániel (60 kg), Szinay Csaba (87 kg), Szokol Levente (87 kg).

A horvátországi versenyen Kajtán Olivér nemzetközi bíróként képviselte hazánkat.