Cikk keresés:    

Négy kategóriában is legjobb tízben az Év sportolója választáson!

2023. 12. 19., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Azt, hogy a magyar birkózás sikeres éve volt 2023-ban, mi sem bizonyítja jobban, minthogy versenyzőink a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála szavazásán négy kategóriában is bejutottak a Top 10-be.

A listákról a szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöksége döntött, az itt szereplőkre adhatják le szavazataikat az MSÚSZ tagjai december 28-ig, ekkor szűkül a mezőny minden kategóriában háromra, a dobogósokra. A 2023-as év sportolóinak kilétére január 8-án, a budapesti Operaházban tartandó ünnepélyes gálán derül fény.

A magyar birkózók remeklésének köszönhetően az egyaránt világbajnoki címet és olimpiai kvótát szerző Losonczi Dávid (kötöttfogás, 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) a férfiaknál, az U20-as vb- és Eb-aranyérmes, szumóban világbajnok Elekes Enikő (65 kg) a nőknél, Módos Péter kötöttfogású szövetségi kapitány pedig az edzők kategóriájában lett jelölt. Ezen felül Muszukajev vb-döntőben bemutatott utolsó, szenzációs négypontos dobása versenyben van az Év sportpillanatai között. Az m4sport.hu oldalon található emlékezetes jelenetekre, akciókra, gólokra a szurkolók szavazhatnak 2023. december 28-án, csütörtökön 11 óráig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről.