Cikk keresés:    

Megszületett Lőrincz Viktor második gyermeke, Áron

2022. 10. 04., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Hétfőn megszületett kötöttfogású válogatottunk edzője, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktornak a második gyermeke, Lőrincz Áron. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes birkózónkat néhány nappal korábban ráadásul Cegléd díszpolgára címmel tüntették ki.

  • „Hétfő reggel hat órakor megszületett a kisfiam, Áron. Szerencsére jól viselkedett, és nem a belgrádi világbajnokságon érkezett! Egészséges, minden rendben van vele, ahogyan az anyukájával is. Annának tehát immár van kistestvére, s négyen vagyunk a családban” – meséli boldogan Lőrincz Viktor. 

Érdekesség, hogy a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitányának, Módos Péternek szeptember 6-án született a kisfia, Módos Nimród Péter – emiatt Belgrádban az U23-as együttesünk vezetőedzője, Lőrincz Viktor vezette a csapatot.

  • „Nagyon jól jött ki, most megcseréljük a szerepeket! Az október közepén Pontevedrában kezdődő U23-as világbajnokságra Peti utazik Takács Ferenccel. Hál’ istennek jól fel tudtuk osztani.”

Pár nappal fia születése előtt Viktor különleges elismerést vehetett át, Cegléd díszpolgára címmel tüntették ki.

  • „Nagy megtiszteltetés, rendkívül jólesik, hogy a szülővárosom díszpolgára lehetek. Bátyám, Tamás a londoni olimpián szerzett ezüstérem után kapta meg 2012-ben. Ennek hála is azt érezhetem, hogy maradandó eredményeket hagytam magam mögött, és ez nagyon szuper.”

Mint ismert, a kötöttfogású válogatott egy ezüst- és két bronzérmet nyert, valamint egy ötödik helyet ért el Belgrádban. Hogyan értékeli Lőrincz Viktor szűk három hét távlatából a csapat teljesítményét?

  • „A generációváltás gyakran alakul sokkal nehezebben a mostaninál. Ezek a srácok négy érmet nyertek a budapesti Európa-bajnokságon, és a szerbiai szereplésükkel együtt összesen hetet gyűjtöttek az idei világversenyeken, ezzel abszolút túlszárnyalták a várakozásainkat. Belgrádban, a verseny előtt azt mondtam, hogy egy érem a minimum, kettő az nagyon jó eredmény, három pedig egyenesen remeklésnek számítana. Persze, mint mindig, most is van hiányérzet, Fritsch Róbert, Szőke Alex és Váncza István búcsúja fájó pont, emellett viszont rengeteg pozitívumot is le lehet vonni a vébéből.”

Az október 17-én Pontevedrában kezdődő eseményen több olyan fiatal is indul, aki szőnyegre lépett Belgrádban, így az ötödik helyen záró Kecskeméti Krisztián (eggyel feljebb, 63 kilóban), az olimpiai ötödik, tavaly vb-második Szőke Alex (97 kg), a budapesti Eb-n ezüstérmes Váncza István (67 kg) és a szintén Budapesten bronzérmes Vitek Dárius (130 kg).

  • „Nem szeretnék terhet tenni a srácok vállára, hiszen van, akinek ez lesz a negyedik világversenye az idén – ez hatalmas megterhelést jelent, nem lehet egyetlen év alatt ilyen sokszor csúcsformába lendülni. A most zajló felkészülési időszakban nem az a cél, hogy még egyszer nagy terhelést kapjanak, hanem próbáljuk átmenteni a belgrádi formájukat. Bízom a legjobbakban, itthonról szorítok a fiúkért!”