Cikk keresés:    

Magyar arannyal indult a veterán-vb Görögországban

2021. 10. 20., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: boon.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Október 19-én hivatalosan is kezdetét vette a 2021. évi veterán-világbajnokság, melyen Magyarország igencsak szép létszámmal képviselteti magát.

A keddi nyitónapon a szabadfogású ’B’ és ’E’ kategóriás súlycsoportok küzdöttek a görögországi Loutrakiban. Magyarország utóbbiban három versenyző révén volt érdekelt, ráadásul mindhárman a dobogón végeztek.

A 70 kilogrammos Páli Sándor a negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes amerikaitól 3-2-es vereséget szenvedett, ám a bronzcsatában szintén nagyot küzdött és a 4-4-es végeredmény neki kedvezett, tehát harmadik lett.

A 78 kilogrammos Tímár Imrével iráni és amerikai ellenfele sem bírt a csoportmérkőzések során, így elsőként jutott az elődöntőbe. Ott azonban sajnos már nem jött össze az újabb győzelem, 4-1 arányban kikapott a grúztól, ám a harmadik helyért javítani tudott, technikai tussal verte az amerikait és bronzérmet vehetett át az eredményhirdetés során.

A nap fénypontja Lakatos Győző birkózása volt a mieink számára. A rutinos diósgyőri tréner ezúttal is remek mérkőzéseket birkózott a veterán-világbajnokságon, végül három amerikai és egy orosz legyőzésével világbajnoki címet szerzett Magyarországnak.

Lakatos kezdésként nagyot küzdött az amerikai ellen selejtezőben, 6-6-nál végül 39 másodperccel a vége előtt sikerült kétvállra fektetnie tengerentúli riválisát.

A negyeddöntőben szinte másodpercre pontosan ugyanebben a pillanatban tusolta be az oroszt is, majd két pontozásos győzelem után megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Szabadfogású ’E’ kategória:
70 kg: 3. Páli Sándor
78 kg: 3. Tímár Imre
88 kg: 1. Lakatos Győző

Október 20-án, szerdán a szabadfogású ’C’ és ’D’ kategóriás küzdelmek kerülnek lebonyolításra Görögországban. (A hivatalos programot ITT lehet megtekinteni!)

A mérkőzéseket ITT lehet online követni!