Cikk keresés:    

Lőrincz Tamás és Steeve Guénot ismét találkozott egymással

2022. 02. 19., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: TD, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Hétfőtől csütörtökig a francia, a német, az osztrák és a svájci kötöttfogású utánpótlás-válogatott összesen harminc tagja Budapesten készült. Az osztrák nemzeti együttes edzőjeként a magyar színekben Eb-győztes, olimpiai negyedik helyezett Bódi Jenő, a francia csapat mestereként pedig az olimpiai bajnok Steeve Guénot is a fővárosba érkezett.

Guénot-t nagyon jól ismerjük mi, magyarok. Ő az a birkózó, aki a 2008-as pekingi olimpiát úgy nyerte meg a 66 kilogrammosok között, hogy többek között Lőrincz Tamást is legyőzte. Olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnokunk most a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként is dolgozik. Az ifjú külföldi birkózók hétfőn és kedden a KIMBA-ban edzettek – érdekesség, hogy Guénot a nevelőműhely kötöttfogású edzőjével, Szabó Martinnal szintén birkózott, ellene a 2007-es Lengyel Nagydíjon nyert.

Lőrincz körbevezette a francia klasszist az akadémián, aki nem titkolta, lenyűgözte a komplexum. Az edzés után örömmel állt össze néhány fotóra a KIMBA fiataljaival.

  • „Nagyon tetszik a KIMBA! Remek volt újra találkozni régi ismerőseimmel, Tamással és Martinnal. A profi pályafutásom 2014-ben ért véget, azóta is elismeréssel figyeltem Lőrincz Tamás karrierjét. Hihetetlen, mennyi mindent ért el, összesen tizenöt érmet nyert a világversenyeken, ami elképesztő” – nyilatkozta Steeve Guénot.

Szabó Martint arról kérdeztük, miért érkezett a négy válogatott harminc sportolója Budapestre.

  • „Ők vették fel a kapcsolatot velünk, és természetesen nyitottak voltunk arra, hogy ide jöjjenek, hiszen nem csak nekik, nekünk is jó, ha új impulzusok érnek minket – magyarázza Szabó Martin. – A keddi edzésen például hetvenen dolgoztunk együtt, ami nagyon magas létszám. Szerdán és csütörtökön már a Körcsarnokban edzünk. A programon nem változtattunk különösebben, a tervezettnél valamivel kevesebb technikát, és több küzdelmet végeztünk.”

Szabó azt is elmondta, annyira gördülékenyen zajlik a közös munka, hogy feltehetően az összes most itt tartózkodó utánpótlás-válogatott visszatér még a KIMBA-ba.