Cikk keresés:    

Ligeti bronzérmes a török Yasar Dogu-emlékversenyen

2022. 02. 26., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Haladás nehézsúlyú birkózóját csak a török legenda tudta megállítani, míg eközben négy ellenfelét is legyőzve állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Igencsak népes, huszonegy fős mezőny gyűlt össze a szabadfogású 125 kilogrammos súlycsoportban a törökországi Yasar Dogu-emlékversenyen.

A szombati versenynapon az Európa-bajnoki ezüstérmes Ligeti Dániel ugyan a felső ágra sorsolt, az új szabályok értelmében így is selejteznie kellett, méghozzá a kirgiz Zsappujevvel, akit könnyedén, 10-0-ra győzött le.

A nyolcaddöntőben a finn Heino következett, ahol Dani ugyancsak nullára verte riválisát, ezúttal hat perc alatt hat pontig jutott, míg a török Ercan elleni negyeddöntőben 13-5-re diadalmaskodott.

A délutáni elődöntőben már egy jóval nevesebb birkózó, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok török Taha Akgül következett, aki 3-0-ra legyőzte a magyar versenyzőt.

Dani a bronzcsatában a vigaszágon végig menetelő orosz származású, ám már szerb színekben versenyző junior-világbajnok Nuraszulovval mérkőzött meg és 2-2-vel győzött, bronzérmet érdemelt ki az év első UWW-rangsorversenyén.