Cikk keresés:    

Kozma István aranyérmei a Millenárison

2021. 10. 05., írta: DD/DZs, fotót készítette: MBSZ archív, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Annak, aki még szeretné megtekinteni a Világraszóló bajnokaink című interaktív olimpiatörténeti kiállítást a Millenáris Parkban, igencsak igyekeznie kell, mert közeleg a záróra.

A szervezők törekedtek rá, hogy  hétről hétre valamilyen újdonsággal frissítsék a tárlatot, ezzel is kedvezve a sportbarát közönségnek és az iskolák tanulóinak.

Eljött a 12., utolsó hét, amelyen több közönségvonzó új elemmel találkozhatnak a látogatók, köztük a birkózás értékes relikviáival. Eddigi egyetlen kétszeres olimpiai bajnokunk, Kozma István 1968-as mexikóvárosi aranyérme mellé kiállításra került a nehézsúlyú legenda 1964-es tokiói medálja is, amely eddig a tokiói magyar nagykövetség vendégeit kápráztatta el. A kettő együttes szerepeltetése igazi ritkaság.

Külön vitrinben, Az elsőtől az utolsóig címmel bemutatásra kerül Hajós Alfréd 125 évvel ezelőtti legelső olimpiai győzelmének eredeti érme, valamint mellette az eddigi utolsó magyar olimpiai arany is a tokiói női kajak négyes utolsó beülőjében szerepelt Bodonyi Dórának köszönhetően. Ezzel a tárlaton megfordult eredeti olimpiai aranyak száma elérte a 92-t. A kiállítás október 10-én, vasárnap 18 órakor zárja kapuit.