Cikk keresés:    

Kötöttfogású válogatottunk elutazott Párizsba

2024. 08. 04., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Szombaton két egykori klasszis, Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) és Lőrincz Tamás, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatója utazott el Párizsba, hogy részt vehessen az olimpiai torna technikai értekezletén. Ekkor a kötöttfogású válogatott tagjai és a szakmai stáb vezetésével még edzettek egyet a Körcsarnokban, vasárnap pedig már ők is a francia főváros felé vették az irányt.

A szakágban két versenyzőnk lép majd szőnyegre, a világbajnok Losonczi Dávidot (87 kg, ESMTK-KIMBA), valamint a vb- és Eb-ezüstérmes Lévai Zoltánt (77 kg, BHSE) egyaránt a családja kísérte ki. Némi különbség, hogy utóbbival edző-édesapja, idősebb Lévai Zoltán is ott lesz az ötkarikás játékokon.

Losonczi az elutazás előtt ezt mondta: „Várom már, már hogy kint lehessek és megmutathassam, mit tudok. Nézem az olimpiát, együtt énekelem a Himnuszt a győzteseinkkel, remélem, ugyanezt teszem a magam versenye után.”

Természetesen Módos Péter szakági szövetségi kapitány és Lőrincz Viktor is ott volt a repülőre szállók között, ők pontosan tudják, milyen érzés az ötkarikás dobogóra állni: előbbi 2012-ben Londonban volt bronz-, utóbbi 2021-ben Rióban volt ezüstérmes.

Lévai kedden, Losonczi szerdán kezd, utóbbi napon női és szabadfogású válogatottunk is elutazik Párizsba.